Mircea Banias: PNL sprijină mediul de afaceri, sprijină turismul

Mircea-Banias-deputat-PNL

Măsurile fiscale anunțate de Guvernul PNL – PSD vor influența atât sectorul bugetar, cât și cel privat. Mai mulți membri ai PNL spun însă că, deși inițial au existat o serie de propuneri dure pentru oamenii de afaceri, liberalii au reușit să-și impună punctul de vedere și să îi protejeze, protejând astfel, de fapt, atât încasările la buget, cât și pe clienții acestor oameni de afaceri.

„Am înțeles cu toții necesitarea unui echilibrări bugetare, dar nu am înțeles de ce greul trebuie să cadă pe mediul privat. Din fericire, am reușit să stopăm acest lucru. Sunt vești bune pentru turismul din județul Constanța. Proprietarii de hoteluri și de restaurante vor plăti în continuare TVA de 9%. Se păstrează în continuare voucherele de vacanță pentru cei care au nevoie. Sunt măsuri care vin atât în sprijinul antreprenorilor, cât și al angajaților.”, a precizat Mircea Banias, deputat PNL.

Mai mult, ministrul Finanțelor, Marcel Boloş, a afirmat azi că în domeniu se păstrează sistemul de impozitare de la microîntreprinderi (3% pentru cifra de afaceri), subliniind că „alții sunt invidioşi pe aceste facilități fiscale pe care le au proprietarii de hoteluri şi restaurante.”

„Suntem datori să susținem turismul, ca parlamentari de Constanța, și sunt mulțumit că acest sector atât de important pentru Dobrogea nu va avea de suferit în urma măsurile fiscale.”, subliniat Mircea Banias.

Acesta a mai spus că o altă măsură care ar fi afectat profund negativ întreprinzătorii ar fi fost supra taxarea celor care au profituri mai mari de 30%.

„Sunt de părere că trebuie să încurajăm performanța. Colegii de coaliție au înțeles și au renunțat la această măsură antiproductivă.”, a mai spus parlamentarul liberal.

PNL a mai reușit să mențină la cote reduse TVA-ul pentru unele categorii sensibile și importante, cum ar fi cel pentru livrarea de energie electrică și gaze naturale sau chiar pentru panouri fotovoltaice.

„Foarte important este că PNL a reușit să mențină cota unică, deși colegii de la PSD insistă, de mai mult timp, pentru o impozitare progresivă. Cota unică funcționează, s-a dovedit asta imediat la instituirea ei, iar să o elimini ar fi o greșeală.”, a punctat Mircea Banias.

Acesta și-a exprimat încrederea că măsurile luate în ceea ce privește reducerea cheltuielilor în domeniul bugetar nu vor conduce la o scădere a calității serviciilor, ci, dimpotrivă. De asemenea, a mai spus că speră ca modificările aduse Codului Fiscal să fie cât mai rare, pentru că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Mircea Banias: PNL sprijină mediul de afaceri, sprijină turismul

  1. Daca sprijiniti turismul,organizati ceva care alegorice pe carosabilul (modernizat) al zonei peninsulare si pe strazile Cuza Voda si Stefan cel Mare….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța vă roagă să ocoliți zona Far cinci zile, pentru că nu vor funcționa semafoarele

joi sept. 21 , 2023
Luni, 25 septembrie, începând cu ora 08:00 și până pe 29 septembrie, sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraiman va fi oprit total, a anunțat primăria, pe o rețea de socializare. Aceasta măsură ar fi necesară deoarece, conform proiectului de mobilitate urbană, care prevede modernizarea bulevardului […]

V-ar putea interesa și: