Mircea Dobre cere demisia prefectului George Niculescu. Prefectul îl acuză pe deputat de „manevre populiste, deloc documentate, false și trunchiate”

prefectul Constanței, George Niculescu
Prefectul Constanței, George Niculescu

Turismul în general este grav afectat de pandemia de coronavirus. Pe litoral, ieșirea din criză nu va fi ușoară. Se caută însă soluții. Hotelierii și autoritățile stau la aceeași masă și discută.

Cea mai recentă întâlnire a avut loc la sediul Prefecturii Constanța, la inițiativa prefectului George Niculescu. Au participat Mohammad Murad, Nicolae Bucovală, Anca Nedea, Corina Martin, Ciprian Constantinescu, Nicu Moroianu, Gabriel Bălan, Dumitru Filip, Ilinca Stan.

Una dintre soluțiile propuse de hotelieri a fost ca turiștii care vin în stațiuni să fie testați pentru noul coronavirus.

Când a citit această idee, pe care prefectul a prezentat-o apoi publicului, Mircea Titus Dobre, deputat Pro România, fost ministru al Turismului din partea PSD și candidat la funcția de primar al Constanței, a luat foc. L-a acuzat pe prefectul Constanței că devine groparul litoralului.

Citește și: Marian Crușoveanu despre Mircea Titus Dobre: „Este jenant ca un fost pion al lui Dragnea să vină și să dea lecții de bun simț”

„Constanța ar putea fi îngropată definitiv, prin deciziile prefectului George Niculescu, dacă excesul lui de zel nu va fi oprit. Prefectul Niculescu vrea să se remarce și să intre în istorie drept groparul litoralului românesc. După ce a distrus turismul din Constanța, cu declarația halucinantă despre testarea turiștilor la intrarea în stațiuni, prefectul ar trebui să aibă decența să-și dea demisia. Dacă nu are așa ceva, premierul Ludovic Orban trebuie să-l demită pe cel care se vrea groparul Litoralului.       

Europa se relaxează și se relansează. România așteaptă același lucru, dar la Constanța parcă e un făcut să fie mereu trasă în jos de deciziile lipsite de discernământ ale unor inconștienți care vor să se remarce neapărat cu ceva, profitând de puterea pe care o dețin. Prefectul județului Constanța vrea să arate că la noi nu se poate face turism pe Litoral. Nicăieri în lume nu s-a pus problema testării turiștilor la intrarea în vreo stațiune turistică, doar prefectul Niculescu își imaginează scene teribile, care s-ar putea petrece pe stradă, cu turiști testați de COVID-19. Unde? Cum? Cum și cine ar face diferența între turiști și constănțeni?”, a întrebat public Mircea Titus Dobre, printr-un comunicat de presă.

Mircea Dobre conchide: Poate i-ar prinde bine un contract cu litoralul vecinilor, pentru că ei ar primi turiștii care n-ar mai vrea să vină la noi, ca să nu treacă prin asemenea scene teribile. Oricum, cel mai bine i-ar sta cu demisia sau demiterea – cu celeritate!”

Prefectul George Niculescu i-a atras atenția, printr-o postare pe Facebook, despre faptul că măsura pe care o critică deputatul atât de aspru este a hotelierilor!

„Cât de ușor este să arunci cu noroi în cineva? Cât de ușor este să denigrezi pe cineva, fără să ai cea mai vagă idee despre ce se întâmplă, cu adevărat? Am putea să-l întrebăm cu toții pe Mircea-Titus Dobre, fost ministru al Turismului și, actualmente, politician cu o puternică dorință de afirmare pe scena politică locală.

Acest domn mă acuză că sunt un dușman al turismului, folosind formulări foarte alarmiste, cum ar fi „prefectul Niculescu vrea să se remarce și să intre în istorie drept groparul litoralului românesc” sau „va rămâne în istorie ca singurul prefect din istoria României care și-a imaginat că Litoralul se poate transforma într-un imens spital”. De ce face astfel de afirmații? Dumnealui consideră că eu sunt un dușman al turismului pentru că am declarat public faptul că una dintre PROPUNERILE VENITE DIN PARTEA HOTELIERILOR este aceea de a testa turiștii la intrare în stațiuni. Ca să fiu clar, atât pentru domnul care face eforturi mari să mă denigreze, cât și pentru cei care au înțeles GREȘIT că este o idee și o propunere care îmi aparține: este o idee, o propunere, un scenariu, venit din partea hotelierilor, nicidecum din partea prefectului Niculescu.

Îi recomand domnului, în loc să se uite degeaba la intrările în stațiuni, să se uite cu mare atenție la ce am declarat eu, și anume că propunerea a venit din partea hotelierilor. Dacă nu este de acord, poate foarte bine să comunice acest lucru hotelierilor. În schimb, domnul deputat a știut că nu asta îi poate aduce un capital de imagine, ci mai degrabă are de câștigat dacă îi cere, isteric, demisia prefectului.”, spune prefectul George Niculescu.

Acesta a analizat puțin și activitatea lui Mircea Titus Dobre, pe care îl numește „acest domn aflat o bună perioadă în vârful de lance al politicii social-democrate românești”.

„În loc să găsească soluții pentru păstrarea turiștilor români în număr cât mai mare pe litoral și în România, în loc să atragă turiști străini pe litoral și în România, s-a remarcat ca fiind unul dintre miniștrii care au aprobat “celebra” O.U.G. 13 pentru ca mai târziu să voteze, in calitate de parlamentar, împotriva guvernului din care făcuse parte!

Pentru că nu vreau să fac politică și doar pentru că acest domn, în mod constant, găsește diferite căi prin care să atace, eu nu o să-i mai răspund acestor manevre populiste, deloc documentate, false și trunchiate. În schimb, pe această cale, îl invit oficial pe domnul care a fost ministru al Turismului, să vină cu propuneri concrete pentru sprijinirea acestui sector. Mai mult, îl aștept oricând să-mi prezinte aceste idei, la sediul Instituției Prefectului. Cu siguranță atunci nu voi mai fi gropar, pentru că nu va mai avea spectatori!”, a conchis prefectul.

Cum e pe la alții

E o măsură de bun simț să testezi turiștii la intrare în stațiune? Ca locuitor al orașului, opinia mea este că măsura este pozitivă. Aș vrea să știu că noi și familiile noastre suntem protejați. Și ca turist mi se pare o măsură bună.

Vă reamintesc, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat în nenumărate rânduri: „Testați! Testați! Testați”. În țări care au ținut epidemia în frâu, cum ar fi Coreea de Sud, s-a testa pe scară largă. Au fost chiar puncte de testare drive-in: intrai cu mașina, te testai din mașină și plecai.

Aeroportul din Viena va testa pentru coronavirus, în schimbul unei taxe de 190 de euro, pasagerii care doresc să evite carantina de 14 zile obligatorie în cazul persoanelor care intră în Austria, informează Reuters. Măsura se aplică de luni, 4 mai.

Și Dubai Airlines a anunțat că îi va testa pe toți pasagerii.

Uniunea Europeană vorbește chiar despre emiterea unui „pașaport Covid-19” pentru turiști.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Marian Crușoveanu despre Mircea Titus Dobre: „Este jenant ca un fost pion al lui Dragnea să vină și să dea lecții de bun simț”

Wed May 6 , 2020
Mircea Titus Dobre, președintele Pro România Constanța, i-a supărat pe liberali, după ce l-a acuzat pe prefectul Constanței, fostul lor coleg, că vrea să testeze pentru coronavirus turiștii care vor sosi pe litoral. Prefectul George Niculescu a spus că nu este propunerea sa, ci că aceasta vine chiar de la […]
marian crusoveanu