Mircea Dobre: „Domnul Lupu să nu inducă opinia publică în eroare. Toți parlamentarii s-au bătut pentru introducerea voucherelor de vacanță”

Mircea Dobre Pro Romania Constanța
Mircea Dobre, președintele Pro România Constanța. Foto: Constanța 100%

Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului, a reacționat la declarațiile lui Mihai Lupu, PNL, care a afirmat, în cadrul emisiunii „Realitatea locală”, la Dobrogea TV, că el este cel care a susținut proiectul voucherelor de vacanță.

„Eu am susținut acest proiect cu voucherele de vacanță. M-am bătut pentru el când eram la Comisia de Industrii și Servicii.  Întrebați-i pe domnul Murad și pe doamna Lucia Murariu sau pe domnul Iulian Iancu (n.r. membru PSD)”, a spus Mihai Lupu, vorbind despre perioada când era deputat PNL. (Declarații pe larg, aici).

Mircea Dobre a afirmat, pentru Constanța 100%, că toți parlamentarii de Constanța au susținut proiectul și a explicat de ce s-a produs și o întârziere în aplicare.

„Domnul Lupu să nu inducă opinia publică în eroare, deoarece toți parlamentarii, în special cei din Constanța, s-au bătut pentru introducerea voucherelor de vacanță. Totul a pornit de la guvern prin OUG 8/2009, dar termenele au fost prorogate de toate guvernele, pentru ca țara intrase în criză economica. Statul român a putut să le introducă în mod real în anul 2017, când eram ministru. Și mie mi-a fost greu, dar, după 6 luni de discuții, am reușit să introduc OUG 46/30.06.2017. A fost prima oară când toți angajații din sistemul public au devenit în mod real beneficiari ai acestor vouchere de vacanță.”, a declarat Mircea Dobre.

Acesta a subliniat că un merit important pentru finalizarea proiectului îl au și președinții Autorității Naționale pentru Turism, și anume: Răzvan Filipescu, Mirela Matichescu și Anca Nedea Pavel. „Este și lupta lor”, a afirmat.

Mircea Dobre i-a adresat public și o întrebare lui Mihai Lupu:

„Aș vrea să îl întreb pe domnul Lupu dacă a reușit să discute cu colegii dânsului din PNL, să afle de ce până azi, 30 mai 2020, nu au fost emise vouchere de vacanță pentru angajații din sistemul public.”, a punctat acesta.

Reamintim că Mihai Lupu a spus că Guvernul PSD nu avea bani pentru emiterea voucherelor.

„Toți cei de la Guvern – și era guvern PSD atunci – au spus că nu se poate susține această inițiativă pentru că va provoca dezechilibre la bugetul de stat. Am pus întrebarea: „Puteți să cuantificați cam cât ar pierde statul român în această situație?” Le-am făcut eu. Sunt 800 de milioane de lei, bani care rămân pe litoralul românesc. Asta înseamnă că litoralul și muntele devin predictibile. TVA se întoarce înapoi, iar oamenii nu se mai duc în Turcia, în Bulgaria. Asta înseamnă că dezvolți turismul și așa s-a întâmplat”, a declarat Mihai Lupu.

Mircea Dobre este candidatul Pro România la funcția de primar al municipiului Constanța. Mihai Lupu este candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Terasele se deschid pe 1 iunie, dar cu reguli foarte stricte

sâm mai 30 , 2020
Terasele se deschid pe 1 iunie, dar regulile care trebuie respectate de personal și de clienți vor fi foarte stricte. Totodată, la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, şi nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o […]

V-ar putea interesa și: