Mircea Rednic este noul antrenor al FC Viitorul Constanța

mircea rednic

Mircea Rednic a fost numit, marţi seara, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FC Viitorul Constanţa, a anunţat clubul de Liga I pe site-ul său oficial.

„Începând de astăzi, Mircea Rednic este noul antrenor al formaţiei FC Viitorul Constanţa, după ce a semnat un contract valabil pentru următorii 2 ani şi 6 luni”, se arată în comunicat.

Rednic, în vârstă de 58 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni români, cucerind două titluri naţionale, cu Rapid în 2003 şi cu Dinamo în 2007. Are în palmares şi o Cupă a României cu Rapid (2002), o Supercupă a României tot cu Rapid (2003) şi Cupa Azerbaidjanului cu Hazar Lankaran (2011).

FC Viitorul se despărţise luni de antrenorul spaniol Ruben de la Barrera. Decizia de reziliere a contractului cu antrenorul spaniol a venit la două zile după ce FC Viitorul a fost eliminată din Cupa României în urma înfrângerii suferite în faţa echipei FC Dinamo (0-3), în şaisprezecimile de finală ale competiţiei. În campionat, FC Viitorul ocupă locul 7 al clasamentului, cu 16 puncte după 11 etape.

La 7 august, spaniolul Ruben de la Barrera Fernandez a fost instalat în funcţia de manager al echipei FC Viitorul, după ce Gheorghe Hagi şi-a anunţat retragerea din postul de antrenor principal.

Rednic a activat ultima oară la Politehnica Iaşi, de care s-a despărţit la finalul sezonului precedent.

FC Viitorul Constanta a luat naștere în 2009 și a devenit un proiect unic la nivel global prin prisma investiției 100% private, Gheorghe Hagi deschizând o nouă eră a pepinierei fotbalului românesc. 

Filosofia clubului FC Viitorului a fost creată de Gheorghe Hagi și se bazează pe principiile care i-au ghidat succesul în cariera de 18 ani ca fotbalist profesionist: Convingere, Credință, Curaj.

„A venit momentul ca şi eu să ofer cât mai multor copii şansa de a se pregăti la cel mai înalt nivel şi de a avea performanţe mai mari decât ale mele.”

Gheorghe Hagi

În cei doar 10 ani de existență, FC Viitorul s-a bucurat de un parcurs fulminant, reușind să adune un portofoliu bogat, să devină campioana României, să joace în UEFA Europa League, să fie o prezență constantă și majoritară în loturile naționale, de la U15 la seniori, și să câștige finala Cupei României.

  • În sezonul 2009-2010, FC Viitorul promovează în Liga a II-a, urmând ca în sezonul 2011-2012 să acceadă pe prima scenă fotbalistică a țării, în Liga I;
  • Din toamna anului 2014, Gheorghe Hagi preia funcția de manager tehnic;
  • FC Viitorul devine campioana Ligii I în sezonul 2016-2017, obținând această performanță incredibilă cu un lot ai cărui jucători provin în proporție de 72,22% din propria Academie;
  • FC Viitorul (în 2016-17) și FC Barcelona (2012-13) sunt pe primul loc in topul campioanelor din Europa care au promovat cei mai mulți jucători din propriul centru de copii și juniori, cu un procentaj de 57.7%;
  • Peste 50% din lotul înaintat de la promovarea în Liga I și până în prezent a fost constituit de jucători formați în cadrul Academiei Gheorghe Hagi;
  • FC Viitorul și Academia de Fotbal Gheorghe Hagi au contribuit cu o medie de 41 de jucători / an la loturile naționale de la U15 la echipa de seniori;
  • În 2019, FC Viitorul reușește să-și îmbogățească palmaresul cu alte două trofee interne. Se câștigă Cupa României după o finală cu Astra Giurgiu, scor 2-1, pentru ca apoi formația pregătită de Gheorghe Hagi să-și adjudece și Supercupa României, după ce a învins cu 1-0 pe CFR Cluj. Toate cele trei trofee reprezintă o premieră pentru fotbalul drobrogean.
energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce trebuie să facem dacă avem simptome de covid-19

Tue Dec 1 , 2020
Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a făcut câteva recomandări celor care, în această perioadă, au unele simptome de COVID-19 sau chiar au fost confirmaţi cu noul coronavirus, dar care se tratează la domiciliu. Medicul arată, în mesajul postat, marţi, pe Facebook, că […]
dr virgil musta