Mirela Garip, consilier municipal și proprietara unui apartament în zona peninsulară, vrea reguli de acces mai clare pentru chiriași

O echipă a USR, formată din viceprimarul Constanței, Florin Cocargeanu, președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe și Mirela Garip, consilier municipal și proprietară de apartament în zonă, stă de vorbă cu câțiva locatari din zona peninsulară. Sursă foto: Facebook/Mirela Garip

Consilierii locali USR au discutat azi cu despre regulamentul de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța cu locuitorii din zonă. Primăria a propus un regulament, care este acum în dezbatere publică.

Mirela Garip a participat în calitate de consilier, dar și de proprietar al unui apartament în zonă, pe care îl are de mai mulți ani, dar în care nu locuiește. Un agent imobiliar ne-a spus că apartamentul a fost în trecut închiriat, apoi chiar scos la vânzare, cu peste 100.000 de euro, dar retras ulterior de pe piață, din lipsă de cumpărători. Este vorba despre un apartament achiziționat în 2016, potrivit declarației de avere, care are 60,45 mp și este deținut în coproprietate cu soțul acesteia, Sebastian Garip, unul din oamenii care l-a împrumutat cu bani pe actualul senator USR Remus Negoi.

În calitate de consilier, dar și proprietar de apartament în care nu locuiește, Mirela Garip a stat de vorbă cu câțiva locuitori din zonă și a expus, pe pagina sa de Facebook, o parte din concluzii.

Cea mai importantă este, spune Garip, că oamenii vor ca permisul în zonă să fie permis cu mai mult decât o mașină per locuință, dar și ca accesul chiriașilor să fie explicat mai clar. Evident, această dorință este a celor care închiriază apartamente în zonă, nu a celor care locuiesc în locuințele proprietate personală.

„Relaxarea restricțiilor de acces în extrasezon ar putea fi o opțiune. Lipsa locurilor de parcare în zonă – o problemă generală pentru constănțeni – este cu atât mai apăsătoare aici și nu există locuri special amenajate și semnalizate pentru a permite parcarea riveranilor.

Este necesar să fie făcute mențiuni clare în Regulament referitoare la dreptul de acces pentru:

– ascendenți, tutori, chiriași sau curatori. Este știut faptul că aici locuiesc mulți vârsnici, persoane cu dizabilități și familii cu copii, iar aceste categorii de persoane nu pot fi izolate sau discriminate.

– autovehicule deținute în baza unui contract de comodat.

Locuitorii reclamă regenerarea urbană defectuosă, lipsa marcajelor rutiere și a pubelelor de gunoi, modalitățile de acces în Zona Peninsulară și vor ca pe străzi precum Remus Opreanu sau Marcus Aurelius să se poată circula în dublu sens.

Cu toții cred că această zonă bogată istoric și cultural trebuie să fie protejată și să se dezvolte economic armonios.”, a spus aceasta.

La aceste discuții au participat, potrivit fotografiei postate de Garip, și viceprimarul USR Florin Cocargeanu, dar și Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța.

Vă recomandăm și:

Regulament de acces în Zona Peninsulară a Constanței: restricții draconice pentru accesul cu mașina

Mirela Garip, USR, vrea să-i cenzureze pe consilierii locali!

Modificați regulamentul parcărilor!


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 comentarii la “Mirela Garip, consilier municipal și proprietara unui apartament în zona peninsulară, vrea reguli de acces mai clare pentru chiriași

 1. ”Cea mai importantă este, spune Garip, că oamenii vor ca permisul în zonă să fie permis cu mai mult decât o mașină per locuință, dar și ca accesul chiriașilor să fie explicat mai clar. Evident, această dorință este a celor care închiriază apartamente în zonă, nu a celor care locuiesc în locuințele proprietate personală.”

  Articolul pare să spună că cei care stau în chirie nu ar avea drept să aibă acces cu mașina lângă locuința lor. Dacă locuiesc legal, cu contract, nu văd de ce ar fi discriminați față de proprietari. Eu locuiesc în zonă, nu stau cu chirie și tot aș vrea să nu fie limitat accesul la o singură mașină (prin natura serviciului avem nevoie de ambele mașini, nu avem cum să renunțăm la ele).

  De altfel, dacă citiți cu atenție regulamentul, veți vedea că se Rezidenți = Persoane fizice/juridice care locuiesc sau au sediul social/punct de lucru în zona de aplicabilitate a Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanța. Deci nici regulamentul nu face referire la proprietate, ci la locuință.

  Iar la documentele necesare pentru obținerea permisului de acces persoană fizică apare și contractul de chirie, dacă acesta există:
  ”- Documente justificative în cazul în care domiciliul din actul de identitate nu se află în zona peninsulară (de ex. contract de închiriere) sau în care solicitantul nu este proprietarul autovehiculului (de ex. contract de leasing).”

 2. Cred ca pe doamna consilier o intereseaza mai mult faptul ca nu va putea inchiria apartamentul in circuitul turistic, pentru ca turistii nu vor putea face dovada rezidentei.

 3. În textul articolului s-a spus că se cere ca accesul chiriașilor să fie mai clar reglementat. Nu s-a discutat nicăieri despre închirierea în regim turistic (cei care închiriază în regim turistic nu sunt în fapt chiriași, nu au contracte de chirie).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Incendiu într-o sală de operație din Spitalul Județean Constanța

sâm iul. 24 , 2021
COMPLETARE. Conducerea SCJU Constanța declarat, despre incendiul de azi, că activitatea medicală nu a fost afectată. Detalii puteți citi AICI. Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-un bloc operator din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Incendiul a afectat circa 40 de metri pătrați. Cauza probabilă ar fi un scurt circuit […]
spitalul judetean constanta (2)

V-ar putea interesa și: