Mirela Garip, USR: Pentru că Spitalul de Boli Infecțioase este închis, mulți pacienți pierd lupta cu viața!

USR Constanța a organizat ieri o conferință de presă în care, printre altele, a atras atenția asupra faptului că Spitalul de Boli Infecțioase este închis de peste 100 de zile și că primarul Vergil Chițac nici măcar nu a răspuns solicitărilor lor. Tot ea a spus, citând medici, că unii pacienți „pierd lupta cu viața” pentru că spitalul nu funcționează.

„Deși primarul Constanței ne-a promis că la mijlocul lunii decembrie va fi redeschisă această unitate medicală cel puțin parțial, lucrul acesta nu s-a întâmplat și este cu atât mai greu de acceptat cu cât suntem în valul 5 al pandemiei, iar numărul cazurilor de COVID este în creștere. În toată această perioadă, consilierii USR au vrut să cunoască și să fie implicați în problemă și au făcut numeroase solicitări. Din păcate, noi ne-am lovit de lipsa de informații și de comunicare cu Primăria Constanța pe acest subiect.”, a declarat aceasta.

Mirela Garip susține că deși au solicitat administrației locale informații punctuale în legătură cu demersurile pentru redeschiderea unității medicale, instituția condusă de Vergil Chițac nu a dorit să răspundă.

Dacă la prima adresă pe care am înaintat-o către Primărie, în care am solicitat raportul de evaluare al fostului manager al spitalului, am primit răspuns după 30 de zile, la următoarele adrese nu am primit răspuns nici astăzi.
Avem adrese înaintate atât către Primărie, cât și către managementul spitalului.
Primarul Constanței nu a relaționat cu Consiliul Local, nu a convocat consilierii în ședință, a ales să acționeze mai degrabă singur, consultându-se cu cei apropiați, iar această atitudine a dumnealui a arătat o ruptură evidentă între primar și consilierii locali.
Această unitate medicală este în subordinea Consiliului Local.
Noi, consilierii și parlamentarii USR, am mers la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Dacă la secția afectată de incendiu este așteptată expertiza, iar specialiștii se vor pronunța dacă există probleme la structura de rezistență, lucrurile stau diferit pentru celelalte secții neafectate de incendiu. Acestea sunt într-o stare bună, ar putea fi puse în funcțiune, dar nu au avize ISU și DSP.
30 de pacienți HIV au nevoie urgentă să fie internați și primesc doar consultație zilnică. Doctorii ne spun că mulți dintre aceștia pierd lupta cu viața.”

Mirela Garip și colegii săi din USR cer redeschiderea urgentă a secțiilor care nu au fost afectate de incendiu.

Tot ei consideră că vizita de azi a ministrului Sănătății în Constanța, nemulțumit de asemenea că spitalul este închis, are mai mult caracter politic decât practic.

Conferința a fost transmisă live de Constanța 100%:

Vă recomandăm și: Felicia Ovanesian și Vergil Chițac, în situație de corigență, în opinia USR


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

UPDATE. UNDE AM GĂSIT DECLARAȚIA Primarul Chițac nu și-a depus declarația de avere pe anul trecut, deși legea îl obligă

mar ian. 11 , 2022
COMPLETARE. După publicarea articolului, am găsit totuși declarația de avere a primarului, la altă categorie a site-ului. Ea nu este în continuare prezentă pe site-ul ANI. De când a ajuns primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac a depus o singură declarație de avere. Se întâmpla pe 26 noiembrie 2020, la […]

V-ar putea interesa și: