Miros greu de suportat în Constanța și Valu lui Traian. Intervin pompierii

COMPLETARE 20 septembrie. Autoritățile nu știu încă de unde provine mirosul. Detalii AICI.

Mai mulți locuitori din municipiul Constanța și din Valu lui Traian au reclamat, sâmbătă seara, că simt un miros greu de suportat și că aerul este aproape irespirabil.

Oamenii spun că miroase a fecale. „Din Inel II și până la Cora am mers numai cu mască.”, a spus o constănțeancă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost anunțat, în jurul orei 23.30, despre mirosul care persistă. Pompierii caută cauzele.

Un site de specialitate care indică în timp real calitatea aerului arăta că, în zona Peninsulară a Constanței, la ora menționată mai sus, aerul atingea valori de poluare alarmante: 1567, ceea ce înseamnă că era riscant de respirat. În alte zone ale orașului, valorile erau de 0, 18 sau 22.

Știre în curs de actualizare.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

3 comentarii

 • Buna ziua,

  Mirosul despre care vorbiti nu este o problema izolata. De ani buni ( mai exact de cand au fost efectuate lucrarile din cadrul Programului de reabilitare Peninsula ) mirosul pestilential este prezent tot timpul, cu precadere in zona Hotel Palace / Piateta Revolutiei si strazile care coboara spre Bd.Elisabeta. Mirosul patrunde in case prin conductele de canalizare.

  Am purtat tot timpul corespondenta cu RAJA pe marginea acestei probleme , au fost receptivi dar masurile luate au fost doar paleative ( spalarea conductelor ). Iar asta pentru a eluda faptul ca , in realitate , ori proiectarea ori executia , au fost defectuoase. Cat despre executie , lucrurile au fost evidente din momentul in care beneficiarul RAJA a subcontractat lucrarile catre zeci de firme obscure.

  In momentul de fata , RAJA nu face altceva decat sa amane rezolvarea situatiei si anume ca trebuie sa desfaca toate strazile si sa refaca lucrarile.

  Cat despre Garda de Mediu , Dummnezeu cu mila. I-am sesizat repetat despre poluarea efectuata sistematic de operatorul terminalului de cereale Canopus situat pe digul de larg iar masurile au fost inexistente. Operatorul lucreaza mai ales noapta , dar daca este senin, se poate vedea norul de praf galbui care vine spre oras.

 • tot orasu pute pute a rahati,prea multi peste tot

 • Minciuni…!

Leave a Reply

Your email address will not be published.