Miros pestilențial în Constanța. Garda de Mediu a amendat cu 150.000 de lei mai multe depozite de deșeuri din oraș și din port

Miros pestilențial în Constanța. Garda de Mediu a amendat cu 150.000 de lei mai multe depozite de deșeuri din oraș și din port

Controalele efectuate de comisarii Garzii Naționale de Mediu Constanta la depozitele de deseuri din Costinesti si din Portul Constanta s-au finalizat cu 4 sanctiuni in valoare de 155.000 lei pentru operatorul celor doua depozite de deseuri municipale.

Urmare a controlului planificat realizat la depozitul din Portul Constanta, operatorul a fost sanctionat pentru ca nu a luat masuri de automonitorizare tehnologica in scopul evitarii evacuarilor necontrolate de levigat din celula de depozitare si nu a respectat conditia din autorizatia integrata de mediu referitoare la intocmirea planului privind situatia existenta a depozitului.

„Incepand cu data de 28 martie s-au primit mai multe sesizari cu privire la mirosul pestilential resimtit de locuitori din cartierul Poarta 6 Constanta. Urmare a verificarilor efectuate s-a constatat ca depozitul de deseuri din Portul Constanta este sursa mirosului dezagreabil de disconfort olfactiv. Operatorul a demarat lucrari premergatoare inchiderii depozitului de deseuri, realizand lucrari de nivelare/compactare a deseurilor si aplicare a unui strat de impermeabilizare pe corpul depozitului. Mentionam ca incepand cu data de 11 februarie 2022 a fost sistata depozitarea deseurilor, intrucat a fost atinsa capacitatea de depozitare autorizata.”, spune cei de la Garda de Mediu.

Este vorba despre depozitul celor de la Iridex Group Salubrizare.

Pentru solutionarea in cel mai scurt timp a problemei mirosului degajat de pe amplasament se comunica permanent cu conducerea societatii responsabile, fiind transmise informari cu privire la stadiul lucrarilor si masurile luate pentru limitarea disconfortului olfactiv in zona rezidentiala. Totodata, s-a solicitat Agentiei pentru Protectia Mediului sa efectueze analize specifice si sa comunice daca sunt modificari ale parametrilor privind calitatea aerului inconjurator.

Aspectele raman in atentia Garzii Nationale de Mediu.

Sursă foto: Garda de Mediu


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministrul apărării: „Aderarea la NATO a adus României cea mai solidă garanție de securitate din istoria țării”

sâm apr. 2 , 2022
Ministrul apărării, Vasile Dîncu, a transmis un mesaj cu cu prilejul sărbătoririi Zilei NATO în România (pe 3 aprilie). Iată ce spune:   „Aderarea, în urmă cu 18 ani, la Alianța Nord-Atlantică a adus României cea mai solidă garanție de securitate din istoria țării. Suntem astăzi membri ai celei mai […]
vasile dincu

V-ar putea interesa și: