Misiuni umanitare ale Forțelor Aeriene Române

Două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat joi, 2 februarie, din Baza 90 Transport Aerian, pentru a efectua misiuni de transport umanitar a doi pacienți.

Astfel, una dintre aeronave a avut misiunea de a prelua, din Lubeck (Germania), un pacient român diagnosticat cu arsuri pentru a fi transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București, iar cealaltă aeronavă de a executa un zbor către Italia pentru transferul unui pacient minor de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” către o clinică din Palermo.

Monitorizarea pacienților pe timpul zborului este realizată de echipe medicale din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București și Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la/către Baza 90 Transport Aerian este asigurat cu ambulanțe ale SMURD.

Misiunile aeronavelor Forțelor Aeriene Române au fost executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Camioanele autonome încep să fie testate pe șoselele din Europa

joi feb. 2 , 2023
IVECO și Plus au anunțat pe 2 februarie 2023 că vor începe în această lună testările pe drumurile publice din Germania ale camioanelor autonome. Ca parte din testare, companiile vor putea colecta date rutiere din trafic pentru a valida operațiunile vehiculelor autonome și vor începe să proiecteze producția în masa […]
Iveco-Plus-truck-DE

V-ar putea interesa și: