Misiunile jandarmilor constănţeni în perioada minivacanţei de Rusalii

jandarmi

În perioada 01 – 05 iunie a.c., peste 200 de jandarmi constănţeni vor acţiona zilnic împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, pe raza judeţului Constanţa, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinaţie în vederea petrecerii perioadei de minivacanţă.
Astfel, jandarmii vor fi prezenţi în Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai şi Vama Veche, în cadrul patrulelor mixte şi echipajelor de intervenţie.
Concomitent cu menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada 31 mai – 05 iunie a.c., peste 100 de jandarmi vor avea în vedere desfăşurarea în condiţii de siguranţă a adunărilor publice cultural-artistice, sportive, promoţionale ce vor fi organizate în zona de competenţă, dintre care amintim: meciul de fotbal dintre echipele A.S.Litoral Corbu şi A.S.S.C.S. Farul Constanţa ce va avea loc astăzi 31 mai; manifestările cultural artistice organizate la Constanţa, Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Ciobanu cu ocazia Zilei Copilului în perioada 31 mai-01iunie; Marşul sănătăţii pe biciclete ce va avea loc în municipiul Constanţa în data de 31 mai; procesiunea religioasă (icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului) organizată de Biserica Sfântul Haralambie, în data de 01 iunie; Târgul de artă şi antichităţi organizat în Piaţa Ovidiu în perioada 02-05 iunie; evenimentul informativ şi de ecologizare organizat pe faleza Cazino Constanţa cu prilejul Zilei Mediului, în data de 03 iunie; concursul sportiv “Triatlon fără asfalt” pe plaja din localitatea 2 Mai, în data de 03 iunie; meciul de fotbal dintre echipele A.S.S.C.S. Farul Constanţa şi C.S. Ovidiu ce se va disputa în data de 03 iunie; manifestările cultural-artistice şi sportive organizate cu ocazia Zilei comunei Pecineaga, Zilei comunei Tortomanu, Zilei comunei Rasova şi Zilei satului Negureni în data de 04 iunie; meciul de handbal masculin dintre echipele A.H.C. Dobrogea Sud Constanţa şi A.H.C. Potaissa Turda în data de 04 iunie;
Totodată, în perioada minivacanţei de Rusalii peste 130 de jandarmi vor acţiona zilnic pentru asigurarea pazei şi protecţiei instituţionale la cele 32 de obiective din competenţă.

De asemenea, în perioada 01-04 iunie a.c., jandarmii constănţeni vor desfăşura şi acţiuni preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activităţile de picnic, în scopul conştientizării cetăţenilor cu privire la importanţa deosebită a protejării mediului înconjurător dar şi pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite.
Pentru un plus de siguranţă şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul minivacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, jandarmii constănţeni recomandă cetăţenilor următoarele:

  • să nu lase bunuri de valoare, în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme;
    să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi;
  • să închidă autoturismele şi să le parcheze în locuri special amenajate şi iluminate corespunzător;
  • acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;
    să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate;
  • adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
  • respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

Reamintim turiştilor că se poate solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau prin sesizarea celei mai apropiate patrule, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.