Mobilitate Erasmus despre celule stem la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”

În perioada 31 august  – 2 septembrie 2022,  se desfăşoară la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” prima mobilitate din cadrul proiectului „GenEthics – discussing the controversial bioethical issue of stem cell research as an important issue of our time in the european context”, proiect finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+.

Mobilitatea privește profesorii celor trei echipe implicate în proiect – Germania, Suedia și România, care  timp de trei zile participă la diferite workshop-uri de instruire reciprocă în folosirea a diferite aplicații în cadrul proiectului (e-Twinning, e-Book quizlet, learningApps, Book creator etc). De asemenea, a fost invitată pentru a susține o prezentare  pe tema proiectului (celulele stem) – dna doctor Coralia Ștefănescu, specialist în obstetrică – ginecologie, de la Euromaterna.

Profesorul coordonator al echipei de proiect din CNMB, Loredana Tănase, împreună cu profesoarele Andaluzia Arif și Roxana Nicolaescu au fost organizatoarele celor trei workshop-uri interactive, la sfârşitul cărora toți profesorii din țările participante la proiect au dobândit noi abilități de lucru cu elevii pe diferite platforme.

Programul celor trei zile ale mobilității a cuprins și cunoașterea principalelor obiective turistice ale orașului Constanța, precum și o vizită la Complexul muzeal de științele naturii Constanța. În perspectiva perioadei următoare, se vor derula celelalte trei mobilități din cadrul programului proiectului, la care vor participa și elevi. Prima se va desfășura în octombrie 2022 în România, gazda fiind tot Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”  iar următoarele două în lunile decembrie (în Suedia) și aprilie (Germania).

Proiectele Erasmus, finanţate de Comisia Europeană, reprezintă oportunităţi de învăţare, schimb de bune practici în domeniul educativ şi cunoaştere reciprocă a profesorilor şi elevilor din spaţii geografice şi culturale diverse.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Național: Un fost primar s-a sinucis

vin sept. 2 , 2022
Un fost primar din comuna Husnicioara, județul Mehedinți, și-a pus capăt zilelor, cu o armă de vânătoare. A fost găsit ieri seară de un vecin. Murise de două zile. Fostul edil s-a sinucis, luându-și viața cu arma de vânătoare, pe care o deținea. Este vorba despre Claudiu Rujoi, fostul primar […]

V-ar putea interesa și: