Moga contra Moga. Cum și-a schimbat la 180 de grade opinia despre pensii speciale

Nicolae Moga, senator PSD de Constanța

Nicolae Moga, declara, în 2015, când era senator PSD de Constanța, că legea pensiilor speciale pentru parlamentari a fost „o greşeală politică” iar alegerea primarilor dintr-un singur tur este o „varză”, decisă politic.

Nicoale Moga şi-a arătat nemulţumirea că parlamentarii şi-au votat pensii speciale, în opinia lui fiind „o greşeală  care va declanşa o sarabandă a nemulţumirilor”. Senatorul constănţean a explicat, pentru EVZ, că, de fapt, guvernul PSD  şi-a dorit „repararea nedreptăţilor” din guvernele anterioare. Aşa s-ar fi ajuns până la parlamentari şi aleşii locali. “Nu aşa trebuia făcut.Trebuia făcută o lege a pensiilor, categoriile sociale puse foarte clar. Dar a fost o nebunie, am spus-o şi în grupul parlamentar. S-a creat o sarabandă a cererilor de pensii, orice pensie.”

Moga spunea că este asaltat de mesaje din partea diverselor categorii sociale. ”Liga Navală mă ceartă, aţi ştiut să vă daţi vouă, parlamentarilor, pensii, aţi dat la militari, de ce nu daţi pensii speciale şi pentru cei care au lucrat în NATO?” Politicianul crede că este nevoie de o lege a pensiilor refăcută în întregime, pe criteriul contributivităţii. „Eu sunt nemulţumit. Le-am şi spus, dacă ne votăm, nouă, pensiile, trebuie, obligat, să le votăm şi aleşilor locali. Suntem obligaţi, mâine, să votăm pensiile oierilor, care au venit peste noi, şi ale altor categorii. S-a făcut o greşeală politică”.

Acum, în 2021, când nu mai este senator și când actualii parlamentari au decis să taie pensiile speciale ale parlamentarilor, a dat statul în judecată pentru a beneficia în continuare de acest privilegiu.

Trageți dumneavoastră concluziile.

Se bat pentru pensii speciale cum nu s-au bătut pentru spitale

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.