Mohammad Murad a explicat de ce candidează la Mangalia. Rareș Bogdan, încântat de proiectul său VIDEO

Mohammad Murad în timpul conferinței de presă susținută la Complexul Panoramic-Amfiteatru-Belvedere din Olimp, pe care îl deține. Foto: Cristi Hagi, 20 august 2020

Mohammad Murad, candidat independent la Primăria Mangalia, a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, de ce a ales această candidatură după ce, la începutul lunii august, făcuse anunţul oficial privind intenţia de a intra în cursa pentru Primăria Constanţa.

Mohammad Murad a făcut o radiografie a Mangaliei, dar a mărturisit și ce a discutat, înainte de a-și anunța candidatura, cu Ludovic Orban și Rareș Bogdan.

https://www.facebook.com/CT100.RO/videos/1055867094860304
Constanța 100% a transmis live, pe Facebook, conferința de presă

Murad a afirmat că în ultimul sondaj pentru Primăria Constanţa era creditat cu aproximativ 20% din intenţia de vot.   

„Când am spus că voi candida la Constanţa, am văzut că partide politice au intrat într-o dezbatere în privinţa mea, al cui sunt, ce vreau să fac şi aşa ultimul sondaj făcut în Constanţa aveam prima şansă cu 18-20%, fără să fac nicio campanie”, a spus Murad.   

El a precizat că între Constanţa şi Mangalia a ales cu sufletul, nu cu mintea.   

„Consider că e un nou început, dar nu pentru mine, ci pentru Mangalia. A trebuit să aleg între două variante, una Constanţa şi una Mangalia, şi atunci am ales cu sufletul, nu cu mintea. Am ales amintirile pe care le-am petrecut cu prima afacere, să mă întorc aici şi de aici să plec încât să schimbăm tot ce înseamnă litoral în bine încât să nu mai avem acel handicap când ne gândim la Turcia, Grecia, Spania, poate şi Bulgaria”, a explicat Mohammad Murad.   

Un banner uriaș a fost afișat pe hotel, în timpul conferinței de presă. Foto: Cristi Hagi, 20 august 2020

El a afirmat că şi-ar dori ca politicienii să se gândească la interesele cetăţenilor mai întâi şi nu la culorile politice.   

„Domnul prim-ministru mi-a spus că nu putem schimba linia de partid, nu eşti membru al partidului şi atunci am spus că eu am politica ţării, nu a unui partid. Am avut o discuţie destul de aprinsă şi am plecat cu gândul că a doua zi mă sună să iau o decizie. Nu am mai primit acel telefon. Înţeleg foarte bine. Nu am de ce să adresez o poziţie critică, dar m-aş bucura ca clasa politică să gândească de fapt înainte de toate şi de culorile politice şi să existe interesele României şi interesele oraşelor şi ale cetăţeanului”, a explicat Murad.  

El consideră că oamenii nu mai au încredere în instituţiile statului şi este nevoie de exemple să şi-o recapete.   

„Am avut discuţii cu primul-ministru şi i-am spus trebuie să ne gândim la România şi nu la un partid. E nevoie de alt mod de a gândi, altă abordare. Avem nevoie de exemple, numai cu exemple putem convinge oamenii să recapete încrederea în instituţiile statului. Astăzi nu ştiu dacă sunt cinci instituţii ale statului român care au rămas în încrederea cetăţeanului. Este o problemă majoră. Trebuie să avem din nou restart, din toate punctele de vedere, administrativ, politic pentru că nu este admis într-un oraş cum este Mangalia să nu aibă un club sportiv, nu avem nicio activitate sportivă, culturală, artistică. Nu putem vorbi de nimic înainte de educaţie”, a afirmat preşedintele FPTR.   

El a susţinut că i s-ar fi sugerat de către oameni din PNL să renunţe la candidatura de la Primăria Constanţa care l-ar fi putut afecta pe candidatul liberal Vergil Chiţac.   

„Am văzut că chiar preşedintele României îl susţine pe domnul Chiţac, îl respect pe domnul preşedinte, sunt convins că dânsul ia cele mai bune decizii şi atunci am simţit că este nevoie că eram chiar 50-50 să mă implic şi să încep cu Mangalia”, a explicat Mohammad Murad.   

El a spus că Mangalia are datorii mari, are conturi blocate, iar staţiunile pe care le administrează sunt în paragină.   

„Oraşul are cele mai mari datorii pe bugetul local, oraşul are conturi blocate, oraşul în care toate staţiunile sunt aproape în paragină, oraşul care are un primar foarte frumos”, a spus candidatul independent la Primăria Mangalia.  

El a spus că orice persoană, inclusiv una care nu ştie administraţie, poate ajunge primar.   

„Ce mă miră pe mine e faptul că orice persoană poate să ajungă primar lucrând cu totul altceva, habar nu are de administraţie şi oraşul va deveni amprenta lui. I-am spus-o şi lui Cristian Radu (actualul primar din Mangalia) chiar din 2012, mie mi-e frică să nu crezi că primăria e doar Garda Financiară şi să încerci să convingi oamenii numai prin controale”, a declarat Murad.

Murad a spus că este speriat de faptul că nici candidatul PNL la Primăria Constanţa, Vergil Chiţac, nu ştie administraţie, dar nici afaceri.   

„Am văzut la domnul Chiţac că nu ştie ce înseamnă administraţie, nici afaceri. Da, mă sperie când mă gândesc la dânsul privind mediul de afaceri pentru că nu a făcut niciodată în viaţa lui o afacere, dar comparat cu alţi candidaţi nu se exclude să îl susţin pe domnul Chiţac fără nicio obligaţie, dacă asumă proiectele pe care le am”, a precizat Murad. El a completat că îl va susţine pe candidatul la Primăria Constanţa care îi va prelua proiectele pe care le avea pentru acest municipiu.   

Mohammad Murad a spus că s-a consultat cu Rareș Bogdan, prim vicepreședinte PNL, când a luat decizia de a candida, iar acesta a salutat decizia sa de a câștiga.

„M-am consultat cu dânsul ca prieten, nu ca om politic. I-am explicat proiectul meu. A fost foarte încântat. Ca opinie politică, probabil că are politica partidului liberal. Suntem prieteni, a fost aici acum câteva zile, am vorbit de toate. L-am rugat să nu se implice public. E normal să separăm lucrurile”, a spus acesta.

Mohammad Murad l-a criticat pe președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă.

„Domnul Huțucă este cel mai rătăcit politician pe care l-am întâlnit în viața mea. Vorbește numai de principii și numai de ele nu are parte. Nu cunoaște politică. Toate lucrurile la el sunt cifre, contabilitate, control, finanțe. L-am rugat să oprească controalele care sunt în fiecare zi. Fiecare hotel, restaurant pe litoral are două controale în fiecare zi. Nu e normal. Asta nu e cultură liberală, e cultură de baron. Și atunci domnul Huțucă, dați-mi voie să spun, am crezut că este un domn constructiv, dar mi-a dat dovada că este exact invers”, a spus Murad.

Principalii săi contracandidaţi sunt actualul primar, Cristian Radu, de la PNL şi un fost primar timp de mai multe mandate, Zanfir Iorguş, din partea Alianței PSD-ALDE-PNȚCD, susținut și de Partidul Verde și de PNL.Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Petrecere tradițională românească în compania Mariei Dragomiroiu, la Eforie Aqua Park

joi aug. 20 , 2020
Petrecere tradițională românească, duminică, 23 august, la Eforie Aqua Park. Renumita solistă de muzică populară, Maria Dragomiroiu va cânta în exclusivitate pentru vizitatorii parcului acvatic din Eforie Nord. Marea artistă a cântecului popular românesc, va urca pe scena Eforie Aqua Park, pentru a încânta publicul cu melodiile sale. „Dragostea, acest […]
Maria-Dragomiroiu

V-ar putea interesa și: