Mohammad Murad, investiție de anvergură. ”Voi încerca să reîntorc istoria, punând din nou coroana pe fruntea litoralului românesc”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lanțul Phoenicia, deținut de Mohammad Murad, cel mai mare investitor în turismul de pe litoral, a cumpărat astăzi de la Josef Goschy fosta “perlă a litoralului”, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din stațiunea Olimp. Valoarea tranzacției a fost de aproximativ 10 milioane de euro, iar Murad spune că va mai investi alte 15 milioane de euro.

Tranzacția, cea mai mare din turism din acest an, a fost confirmată pentru Profit.ro atât de Mohammad Murad, cât și de Josef Goschy.

“Phoenicia are un plan de investiții pentru acest complex astfel încât să redevină la gloria de altădată și să fie, din nou, perla coroanei litoralului românesc. Este un proiect ambițios, iar Phoenicia a dat dovadă, după ce a construit la Năvodari, că este singura companie românească de industrie hotelieră care este în stare să facă acest lucru”, a declarat pentru Profit.ro Mohammad Murad.

El a adăugat că va investi în complex cel puțin 15 milioane de euro și că intenționează să-l redeschidă la 1 iunie 2018. Finanțarea investiției va fi efectuată printr-o sucursală din România a unei bănci americane, iar achiziția s-a făcut cu ajutorul Băncii Transilvania.

Iată ce a declarat omul de afaceri după apariția știrii:

”Doresc sa va multumesc pentru urari si felicitari, cu ocazia achizitiei celor trei hoteluri Amfiteatru-Belvedere-Panoramic.
Astazi in Romania avem nevoie de mai mult curaj, ambitie, speranta si incredere in viitor.
Povestea mea legata de complexul din Olimp are trei decenii. Pe vremea cand eram student la medicina , am purtat in sufletul meu, respesctul si admiratia pentru acest minunat complex, si niciodata nu m-am gandit ca as putea devenii proprietarul. Cu toate ca acest amanunt conteaza mai mult sau mai putin.
Voi incerca sa reintorc istoria, punand din nou coroana pe fruntea litorarului romanesc si acest complex va redevenii ceea ce a fost o data sau chiar si mai mult.
Nu mai prin investitie putem repune Romania pe harta turismului mondial. Sa avem incredere in Romania, si cultura de a gandii pozitiv, si cu ocazia acestor zile sfinte, sa dam la o parte tot ce e rau si sa-i privim pe cei din jur cu mult drag.
Imi dati voie sa le multumesc persoanelor care au fost alaturi de mine de la bun inceput si pe cei care m-au sustinut printr-un sfat, urari , sau o mutumire dupa o vacanta petrecuta intr-unul dintre hotelurile noastre de pe litoral.
In mod special, ii multumesc Romaniei, care nu doar m-a gazduit , si mi-a dat sansa de a-mi exprima si de a realiza o mare parte din visurile mele. Va doresc tuturor sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii!”

 

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

 • Buna
  Ca am cumparat in 2015 si am pus pe picioare Nava Amiral din Eforie Sud,Hotelul Cosmos,nu pomeneste nimeni….
  Avantajul de a fi roman pur…
  Sarbatori fericite
  Dan Sandru

Leave a Reply

Your email address will not be published.