Mohammad Murad, mersul pe bicicletă și Primăria Constanța

Trimite prietenilor:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Mohammad Murad și mersul pe bicicletă

Mi se pare cumva înduioșătoare tenacitatea cu care prietenii lui Mohammad Murad încearcă să ne convingă de faptul că are șanse să devină primar al municipiului Constanța.

E ca atunci când îți sui copilul pe bicicletă prima dată și îi spui să pedaleze fără grijă, îl asiguri tu că va fi bine, că n-o să cadă. De fapt, știi că se va dezechilibra și alergi cu mare grijă în spatele lui, să-i ții bicicleta.

În cazul lui Murad, însă, ceva mă face să cred că, dacă printr-o minune va ajunge candidat, nu va fi nimeni să-l sprijine când va pierde. Căci va pierde.

Am fost invitat, acum ceva vreme, într-o emisiune alături de el, la Realitatea TV, și am avut ocazia să întreb și să ascult. Mohammad Murad nu știe administrație publică, și nu o spun cu răutate. Este un om de afaceri de succes, cel mai important hotelier din România, dar administrația este (cu totul altă) mâncare de pește A vorbit atunci despre portul Constanța, deși portul aparține de Ministerul Transporturilor. A venit cu ideea de a da răsaduri bătrânilor, care să le cultive în balcoane și apoi să le vândă în piață, și astfel să-și acopere cheltuielile cu întreținerea. Vă jur că ascultam și mă întrebam cum a făcut câteva milioane de euro.

Evident, un primar are o echipă în spate. Și în spatele lui Murad există acum oameni – câțiva oameni – care-l încurajează. De ce? Unii din prietenie, alți din interese personale sau financiare, poate unii din convingere. Se încearcă o posibilă candidatură a sa ca independent, pentru că porțile marilor partide sunt ferecate. Împarte alimente, apar declarații încurajatoare, etc. Ca-n precampanie.

Acum vreo doi ani, când mi-a confirmat public faptul să candideze la primărie, a apărut și un scenariu, un zvon: că cel mai interesat de o candidatură a sa ar fi PSD Constanța, care și-ar asigura încă o fărâmițare a dreptei și care și-ar vedea astfel candidatul cu un pas mai aproape de primărie.

I-am spus și lui teoria aceasta. Pentru că a fost o discuție privată, nu vă pot dezvălui răspunsul. Este însă posibil ca în spatele bicicletei lui Mohammad Murad să fie PSD? Vom vedea.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

2 comments

 • Adi Morosanu

  “Mohammad Murad nu știe administrație publică…”. Si Fagadau stie? Pentru asta exista consilieri. Eu il votez. Gadeste altfel. Merita o sansa.

 • Cristi iti dai seama ca daca o sa fie M. Murad ca nu o sa mai tina spaga in Constanta ! Cum o sa mai functioneze PSD, PNL , etc sau alete capuse de tip partid ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.