Mohammad Murad, președintele FPTR, către Ludovic Orban: „Vă rog, mai multe controale preventive și mai puține amenzi”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
mohammad murad

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, i-a cerut premierului Ludovic Orban să fie făcute mai multe controale preventive, dar să fie date mai puţine amenzi. El a precizat că oamenii de afaceri au două variante: să facă mici greşeli ca să poată supravieţui sau să închidă afacerile.

Premierul Ludovic Orban şi preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, au participat, joi seară, la inaugurarea Hotelului Amfiteatru din Olimp.

Mohammad Murad a afirmat că s-a întâlnit în repetate rânduri cu premierul pentru a găsi o soluţie la problemele ridicate de pandemia de coronavirus.

„Este un moment greu, e nevoie să fim uniţi şi să dăm dovada că mediul de afaceri, sectorul economic şi politicul găsim cele mai bune soluţii pentru cei care stau acasă şi nu au venituri”, a spus preşedintele FPTR.

Mohammad Murad i-a cerut premierului să fie mai multe controale preventive şi mai puţine amenzi.

„Noi, ca oameni de afaceri, avem de ales una din cele două variante: prima, să facem mici greşeli ca să putem supravieţui şi a doua, să închidem afacerile. Vă rog, domnule prim-ministru, mai multe controale preventive şi mai puţine amenzi, pentru că chiar putem spune că oamenii de afaceri trăiesc cele mai grele moment din viaţa lor”, a mai declarat Murad.

Potrivit premierului, prin controalele efectuate de autorităţile competente, ce vizează agenţii economici şi cetăţenii, se încearcă “generarea” unui cât mai mare grad de conformare.

„Creşterea gradului de conformare, ăsta este scopul nostru, să creştem gradul de conformare. Fie prin avertismente, fie prin amenzi, fie alte pârghii (…) precum suspendarea activităţii pentru cei reticenţi şi care e clar că nu vor să respecte regulile”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă ar veni să petreacă un sejur pe litoralul românesc, spunând:

„Cu siguranţă. E mai greu să promit că la mine e mai greu cu concediul până terminăm cu pandemia şi cu pregărirea absorbţiei fondurilor europene, nu pot să am concediu. Voi reveni cu mare plăcere”.

Premierul crede că atracţiile turistice din ţara noastră trebuie mai bine promovate.

„Trebuie promovare, în ansamblu, a ţării, ca destinaţie turistică şi promovarea destinaţiilor turistice care au potenţial de atracţie care există în România. Slavă Domnului, România are sute şi mii de astfel de atracţii turistice care nu sunt promovate. Şi aici va trebui în baza legii cu organizaţiile de management al destinaţiilor să existe o promovare, un parteneriat cu Guvernul a tuturor destinaţiilor turistice care au potenţial de a atrage turişti”, a explicat premierul.
 

Referitor la aglomeraţia de turişti de pe litoral, Orban a declarat că posibilitatea autorităţilor de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus este limitată, la bază fiind pentru fiecare educaţia, conştientizarea şi grija faţă de sine şi de cei dragi.

“Este adevărat că posibilitatea de a-i determina pe oameni să respecte cu stricteţe regulile este limitată, dar asta este un lucru cunoscut. Până la urmă …, educaţia, sensibilizarea, conştientizarea, grija omului faţă de sine şi mai ales faţă de cei dragi şi faţă de prieteni, că dacă te îmbolnăveşti te pui în pericol nu numai pe tine, ci îi pui în pericol pe cei pe care îi iubeşti. (…) Sunt cazuri dramatice de tineri care nu au ţinut cont, nu au respectat nimic şi au infectat părinţi, bunici, care acum sunt la terapie intensivă . E un cumul de mijloace pe care le putem folosi, nu poţi numai prin pârghii constrictive. Hai să fim cinstiţi, numărul de persoane care sunt implicate în acţiunile de control, în instituţiile care au atribuţii de control, e limitat”, a spus Orban, întrebat fiind cum poate fi gestionată de autorităţi situaţia privind mulţimile de turişti de pe litoral care nu respectă în principal distanţarea fizică şi purtarea măştilor.

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.