Mohammad Murad, prietenul lui Rareș Bogdan, îl atacă dur pe Ludovic Orban: „Nu știe să facă nimic dacă nu mai e premier”

Trimite prietenilor:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
mohammad murad

Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari hotelieri din România, a lansat, astăzi, un atac dur împotriva premierului Ludovic Orban. Motivele sunt afacerile din Horeca, dar atacul poate fi citit și în cheie politică. Ludovic Orban este șeful politic al lui Rareș Bogdan, unul din prietenii buni ai lui Mohammad Murad, prim vicepreședinte al partidului, una dintre persoanele care poate aspira – pentru că are destule atuuri – la funcția de președinte al PNL.

Să vedem întâi faptele.

Omul de afaceri este nemulțumit de faptul că restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie, deși peste 500.000 de persoane au achiziţionat, începând cu această dată, vacanţe în România ce includ servicii de cazare cu masă.

„Ce le spunem? Ne vom trezi cu mii de procese din partea turiştilor care au cumpărat pachete de la noi”, a declarat Murad astăzi, într-o conferință de presă.

FPTR, federația pe care o conduce, a amenințat că va da în judecată Guvernul României dacă restaurantele rămân închise.

„Ludovic Orban, în viaţa lui nu a avut un angajat, nu a dat un salariu. Eu am 10 meserii pe care ştiu să le fac dacă nu mai sunt patron, dar el nu ştie să facă nimic, dacă nu mai e premier”, mai spune Mohammad Murad.

El a declarat în faţa jurnaliştilor că Guvernul aşteaptă ca oamenii de afaceri să deschidă tacit restaurantele, fără un acord oficial, iar statul se va preface că nu vede acest lucru.

De mai multe luni, gura lumii vorbește despre neînțelegeri între Rareș Bogdan și Ludovic Orban. Ele pot fi văzute și în Constanța, unde cei doi ar susține candidați diferit la primărie. Mohammad Murad și-a exprimat public intenția de a deveni primar în Constanța, dar Ludovic Orban l-a preferat pe Vergil Chițac, iar partidul a votat pentru acesta din urmă. Murad este susținut pentru această funcție și de un alt prieten de-al său, Cozmin Gușă, prieten la rândul său cu Rareș Bogdan. Mai nou însă, se pare că pista a fost abandonată. Murad a fost anunțat candidat la Primăria București de Viorel Cataramă.

Mohammad Murad are o relație de prietenie cu Rareș Bogdan, prim vicepreședinte PNL din august 2019. Fostul moderator TV nu a ascuns această relație, ci, dimpotrivă, a afișat-o. „Un gest mare facut de un alt prieten al meu”, spunea el, recent, când Murad a donat alimente persoanelor cu posibilități materiale reduse. „Felicitari MOHA, esti mai roman decat multi romani. Multumim!”, a mai spus Bogdan.

În 2017, Bogdan, pe atunci moderator TV, făcea declarații de genul:

„Permiteți-mi să strâng mâna unui om care în această seară aș putea să spun că-l cheamă Mohammad Murad Bogdan Mureșan Coșbuc Albu sau cum vreți dumneavoastră, pentru că discursul lui, repet, și nu o spun din prietenie, o spun cu sinceritatea omului căruia i-au dat lacrimile când a auzit un om care vorbește încă cu un accent,(…) vorbind despre țara aceasta și despre simboluri și arătându-mi (…) că poate fi pus fără nicio discuție în galeria românilor bravi.”

„Felicitări pentru ce ați făcut și pentru discursul care pe mine și o sală de 800 de oameni și foarte mulți aflați în fața televizoarelor i-a emoționat”.

„Vă mulțumesc din suflet. Domnule Murad, felicitări. În această seară ați dovedit că sunteți mai român decât foarte mulți români și că sunteți român definitiv. Așa o să vă spun: românul definitiv.”

Cei doi au și o legătură financiară. În declaraţia de avere depusă pe 26 martie 2019, Rareş Bogdan a trecut 276.000 lei (o medie de 23.000 lei/lună) de la REALITATEA TV; 280.854 lei – dividende şi 21.633 lei salarii de la TREND COMMUNICATION SRL Cluj-Napoca. A trecut însă și suma de 166.615 lei de la PHOENICIA EXPRESS SRL Bucureşti în urma unui contract de imagine. Aceasta din urmă are ca acționat majoritat pe SC Perla Majestic SA, care la rândul ei are ca acționar majoritar pe Mbm Phen Holding S.R.L, care este deținută de Mohammad Murad (90,74% din acțiuni) și Batoul Haidar Morda. Interesant este că această companie a avut în 2018 cifra de afaceri zero, în timp ce Phoenicia Express SRL a avut o cifră de afaceri de peste 53 milioane lei și un profit de 9,29 milioane lei.

Dincolo de nemulțumirile legate de afaceri ale lui Mohammad Murad, ne întrebăm dacă la mijloc nu sunt și interese politice. Timpul va clarifica acest lucru.


Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.