Mohammad Murad renunță la contractele încheiate cu Colegiul Economic Mangalia și Liceul Tehnologic Năvodari și cere muncitori străini. Zeci de elevi și profesori români au de suferit. Reacția ISJ Constanța

mohammad murad

Președintele de Onoare al Federației Patronatelor din Turism și Președintele Executiv al Partidului Ecologist Român, Mohammad Murad, i-a trimis recent o scrisoare deschisă prim-ministrului Nicolae Ciucă cu privire la mediul de afaceri din România. Mohammad Murad spune că mediul de afaceri are gravă nevoie de 300.000 de angajați „care pot fi aduși numai din afara țării”. Detalii AICI. Acum, o firmă a omului de afaceri a denunțat contractul prin care erau pregătiți elevi din Mangalia și Năvodari în sistemul de învățământ dual.

Vineri, 08.07.2022, s-au afişat, la sediul unităţilor de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional, listele candidaţilor înscrişi în etapa I de admitere în învăţământul profesional de stat.

În total, în județul Constanța sunt aprobate 67 de clase de învățământ profesional – 1603 locuri, în planul de școlarizare pentru 2022-2023. La data de 8 iulie 2022 s-au înscris 830 de elevi, din care 120 elevi au optat pentru pe locurile de învățământ profesional de tip dual.

Sunt 11,5 clase aprobate de învățământ profesional de tip dual – 285 de locuri. O surpriză plăcută o reprezintă numărul mare de elevi înscriși pentru clasa de la Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța – 40 de elevi pentru cele 25 de locuri. Astfel, joi, 14.07.2022, se va desfășura suplimentară de admitere, din comisie făcând parte și reprezentați ai operatorilor economici Distrigaz Sud Rețele S.R.L și Engie Servicii S.R.L, cu care Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța a încheiat contracte.

„SC Phoenicia Express SRL a transmis o notificare conform căreia denunță contractele încheiate cu două unități de învățământ, Colegiul Economic Mangalia și Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari. Dacă nu va reveni asupra deciziei, nerespectarea angajamentului luat va conduce la diminuarea cu 2 clase a numărului total din cele pentru învățământ dual. Mai mult decât atât, este periclitată și admiterea în învățământul profesional de stat a elevilor care își doreau să se înscrie pe clasele de Turism şi alimentaţie. Ar fi afectate și cadrele didactice, prin modificările aduse catedrelor ocupate în respectivele unități de învățământ. Vom căuta cele mai bune soluții pentru a rezolva această situație.”, a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Firma este controlată și administrată de Mohammad Murad.

Etapa a II-a de admitere în învățământul profesional de stat va începe în perioada 26-28 iulie 2022 cu eliberarea de către unităţile de învăţământ gimnazial a fişelor de înscriere pentru învăţământul profesional şi dual de stat pentru candidaţii cărora nu li s-au eliberat fişe de înscriere în etapa I de admitere în învăţământul profesional de stat sau în învăţământul dual.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scafandrii militari au intervenit pentru neutralizarea unei lovituri vechi de artilerie găsită în zona litoralului românesc VIDEO

lun iul. 11 , 2022
O echipă formată din cinci scafandri de luptă EOD, specializați în lucrul cu explozivii, a executat luni, 11 iulie, o misiune de neutralizare a unei lovituri vechi de artilerie, care se afla pe fundul mării, într-un raion travers Eforie Nord, la aproximativ 200 de metri distanță de țărmul românesc. Intervenția […]

V-ar putea interesa și: