Moromeții 2 poate fi văzut GRATUIT în Constanța

moromeții 2

Filmul Moromeții 2 poate fi văzut gratuit în Constanța.

Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vă oferă în cadrul Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” proiectul cultural cinematografic „FILME DE SĂRBĂTORI”!

Constănțenii sunt invitați la o proiecție cu intrare liberă. Accesul se va face în baza unor tichete care pot fi ridicate direct de la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Fiecare participant va primi maximum două tichete câte un loc de persoană.

Proiecția va avea loc marți, 18 decembrie, de la ora 19.00.

„Întrucât sărbătorile de iarnă sunt un prilej bun pentru a petrece timp liber de calitate cu familia, cu prietenii sau colegii, una dintre cele mai la îndemână variante este vizionarea unui film specific acestei perioade.Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.”, spun organizatorii.

Dan Cojocaru, directorul Centrului Jean Constantin, a precizat că va fi o seară de gală, la care vor participa și o parte din cei care au realizat filmul.

De asemenea, în perioada sărbătorilor vor putea fi văzute alte trei filme: Johnny English, First Man și un film franțuzesc despre Crăciun. Detalii puteți obține dacă dați click aici:

VIDEO Ce filme puteți vedea GRATUIT, în luna decembrie, la Centrul Jean Constantin

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru, și invers. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.