Moștenirea lui Mazăre: cartier rezidențial cu străzi din pământ și fără parcări

mm

De circa un deceniu, locuitorii unui cartier din municipiul Constanța trăiesc în noroaie. În zona Compozitorilor au apărut, în acest timp, vile scumpe, de sute de mii de euro, multe dintre ele cu piscine, care ar face să pălească de invidie orice vest-european.

Cu toate acestea, străzile arată mai rău ca ulițele din cătunul cel mai sărac al României: nu există nici un petic de asfalt, nici măcar o tasare a pământului. De trotuare nici nu poate fi vorba. Vara, aceste ulițe sunt adevărate fabrici de praf. Dar vara este bine. Lucrurile se schimbă în rău în sezoanele ploioase, când mocirla devine atotstăpânitoare.

Autorizații de construcții – da, asfalt – ba

Interesant este că, în ciuda lipsei asfaltului, Primăria Constanța continuă să acorde autorizații de construcție și, mai mult decât atât, există și cerere. Atât din partea persoanelor fizice care doresc să-și ridice o locuință, cât și din partea celor care construiesc blocuri de locuințe. Cererea este atât de mare încât blocurile au ajuns să se construiască la o distanță de câțiva centimetri unul de celălalt. În unele dintre cazuri, asociațiile de proprietari luptă în instanță cu primăria și investitorii pentru a anula autorizațiile. Acestea reclamă faptul că nu vor mai avea lumină naturală deloc în unele camere și spun că nu se respectă reglementările urbanistice în vigoare.

Continuarea o puteți citi în Romania libera.

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

REGATA MARILOR VELIERE se întoarce în Constanța

mie sept. 2 , 2015
Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente organizate în Constanța (dacă nu cumva cel mai spectaculos) se reîntoarce. Este vorba despre Regata Marilor Veliere (SCF Black Sea Tall Ships Regatta), care a avut loc pentru prima dată în Constanța în mai 2014. Organizatorii au luat decizia ca o nouă ediție să includă România, […]

V-ar putea interesa și: