Motivul incredibil pentru care Confort Urban a oprit asfaltările în Constanța

De mai bine de două săptămâni, în cartierul Compozitorilor s-au oprit lucrările de asfaltare

Confort Urban, societate a Primăriei Constanța, a oprit asfaltările în cartierul Compozitorilor. De circa două săptămâni nu se mai toarnă piatră, nu se mai pune piatră, practic, nu se mai întâmplă nimic.

Am încercat să aflăm cum s-a ajuns la acest lucru, iar motivul pe care l-am descoperit este incredibil. Practic, Confort Urban spune că Inspectoratul de Stat în Construcții nu a trimis un angajat pentru a verifica stadiul lucrărilor, în timp ce reprezentanții ISC afirmă că legea nu prevede așa ceva și că lucrările pot fi executate fără prezența sau avizul/certificarea ISC. Avem așadar un blocaj de comunicare, ca să nu ne gândim la incompetență.

Au fost ploi, fazele de la ISC se amână… Noi facem demersuri pentru a ne sprijini puțin în această perioadă. Stăm după hârtii”. A spus Constantin Florian Andrei, directorul general al Confort Urban SRL.

Din informațiile noastre, cei de la Confort Urban ar fi cerut prezența unui inspector la ISC, dar acest lucru nu s-ar fi întâmplat. Cert este că timp de două săptămâni lucrările au stagnat.

Problema ar fi că cei de la Confort Urban se teme să construiască pentru ca cei de la ISC să nu găsească ulterior vreo problemă..

„Nu vă pun acum să citiți legea 50, dar vă spun că o lucrare este executată din mai multe faze: faza la nivel de pământ, de piatră, de nisip, de asfalt. Dacă ISC nu verifică aceste stagii pe lucrări pe faze, nu au de unde să știe că noi am făcut treabă bună pe aceste faze și implicit mă amendează”, a mai spus directorul Confort Urban.

Acesta a precizat că termenul de finalizare a lucrărilor în cartierul Compozitorilor este 31 decembrie 2017, deși pe panoul de informare unele străzi au trecut ca termen 11 noiembrie. În condițiile date, și acest termen este optimist.

După cum se vede, declarațiile conducerilor ISC și Confort Urban se bat cap în cap. Cert este că, în aceste condiții, asfaltările despre care primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, spunea că vor fi gata în acest an nu vor fi realizate. Nu știm dacă cei de la Confort Urban vor să-l pună într-o situație proastă pe primar sau dacă sunt alte cauze. Directorul Confort Urban ne-a spus însă că îl cunoaște pe inspectorul șef al ISC. Nu înțelegem de ce între cele două instituții nu există comunicare la nivel de șefi, din moment ce declarațiile lor publice sunt contradictorii.

Vă recomandăm și:

Ce străzi se vor asfalta în municipiul Constanța în acest an. VIDEO

Cristian Hagi

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

LIDL deschide un nou magazin în Constanța

lun oct. 23 , 2017
Lidl Romania inaugurează primul magazin cu acoperiș verde din Constanța, cea de-a doua unitate de acest tip din portofoliul companiei. Magazinul este situat pe strada Soveja, nr. 15 B, în fosta bază a RATC. Veți recunoaște ușor zona pentru că în fața magazinului s-a creat un sens giratoriu în formă […]
lidl

V-ar putea interesa și: