Motorina a ajuns la aproape 9 lei litrul, dar nu prea se mai găsește. Traderii vorbesc de un „deficit sistemic”

Combustibilul continuă să se scumpească, încet, dar sigur.

Pe 16 aprilie, un litru de motorină MaxxMotion costa, la o stație OMV Petrom din Constanța 8,93 de lei, iar cea normală 8,44. La benzină era o diferență mai mare între sortimente: 7,77, respectiv 8,41 lei.

În ciuda prețului mare – sau poate tocmai de aceea – motorina a început să nu se mai găsească. După cum vedeți în imaginile surprinse în Constanța, mai multe pompe nu mai vând niciun sortiment. Situația aceasta nu a apărut azi, ci în urmă cu mai multe zile.

Diferențele de preț dintre cele două tipuri de carburanți sunt mai vizibile în zona noastră, mai afectată de războiul din Ucraina și de efectele lui decât pe piața europeană. Astfel, după cum ați văzut, diferența de preț între cei doi carburanți este de peste 10 eurocenți pe litru, la noi. Mai mult decât dublă față de mediile de preț europene – potrivit ultimelor date Oil Bulletin, prețul mediu al benzinei în UE este de 1,92 euro/litru, iar cel am motorinei de 1,96 euro/litru.

În urmă cu aproape o lună, marii comercianții de mărfuri arătau că, la nivel european și chiar global piețele sunt într-un deficit de motorină, de aceea acest combustibil se scumpește accentuat. Traderii mari vorbeau despre un „deficit sistemic” și nu se sfiesc să enunțe o posibilă raționalizare a acestui carburant în Europa, mai ales în situația în care livrările de petrol și produse rafinate din Rusia vor fi restricționate.

Fotografii realizate de Constanța 100% în stația OMV de pe bulevardul Mamaia, Constanța, pe 16 aprilie 2020.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zelenski: „Trebuie să ne pregătim pentru momentul când Rusia se va decide să folosească arme nucleare”

Dum apr. 17 , 2022
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, sâmbătă, lumii să se „pregătească” pentru posibila utilizare de către Rusia a armelor sale nucleare, în timpul unui interviu acordat mai multor mass-media ucrainen, relatează Le Figaro. „Nu ar trebui să aşteptăm momentul în care Rusia decide să-şi folosească armele nucleare. Trebuie să ne […]
zeleneski

V-ar putea interesa și: