Mulți taximetriști își bat joc de lege și clienți

taximetrist constanta

Deși riscă amenzi usturătoare, mulți taximetriști din Constanța sunt dispuși să încalce normele legale în vigoare, anunță Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

Ieri după amiază, în zona Casa de Cultură, un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice a identificat un autovehicul care executa transport de persoane în regim taxi fără a avea dotările necesare conform legislației în vigoare: casetă luminoasă, ecuson cu autorizația pe caroserie, aparat de taxare etc.

Mai mult, în urma verificărilor s-a constatat că autovehiculul nu era autorizat de autoritatea publică locală pentru a presta acest serviciu, motiv pentru care conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei, conform Legii 38/2003  privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

„Pentru a evita orice incident neplăcut, constănțenii ar trebui să respecte câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să folosească doar autovehicule autorizate, inscripționate corespunzător, care au toate elementele de recunoaștere în dotare (casetă luminoasă, listă de preturi, ecuson cu autorizație), să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.”, au precizat reprezentanții primăriei.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241484205.

Poliția Locală se află în permanență în stradă, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de evenimente neplăcute.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce zone din Constanța au rămas astăzi fără căldură și apă caldă

vin ian. 22 , 2021
Ziua și avaria, la RADET Constanța. Astăzi, din cauza unei avarii apărute pe rețeaua de transport pe strada Dobrilă Eugeniu, se oprește furnizarea energiei termice în zonele Faleză Nord, Tomis Nord, Tomis 3, Grăniceri. Echipele de intervenție ale R.A.D.E.T Constanța au început lucrările pe care le vor finaliza  în cel […]
radet

V-ar putea interesa și: