Mulți taximetriști își bat joc de lege și clienți

taximetrist constanta

Deși riscă amenzi usturătoare, mulți taximetriști din Constanța sunt dispuși să încalce normele legale în vigoare, anunță Primăria Constanța, printr-un comunicat de presă.

Ieri după amiază, în zona Casa de Cultură, un echipaj al Direcției Generale Poliția Locală cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice a identificat un autovehicul care executa transport de persoane în regim taxi fără a avea dotările necesare conform legislației în vigoare: casetă luminoasă, ecuson cu autorizația pe caroserie, aparat de taxare etc.

Mai mult, în urma verificărilor s-a constatat că autovehiculul nu era autorizat de autoritatea publică locală pentru a presta acest serviciu, motiv pentru care conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei, conform Legii 38/2003  privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

„Pentru a evita orice incident neplăcut, constănțenii ar trebui să respecte câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să folosească doar autovehicule autorizate, inscripționate corespunzător, care au toate elementele de recunoaștere în dotare (casetă luminoasă, listă de preturi, ecuson cu autorizație), să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.”, au precizat reprezentanții primăriei.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241484205.

Poliția Locală se află în permanență în stradă, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de evenimente neplăcute.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ce zone din Constanța au rămas astăzi fără căldură și apă caldă

Fri Jan 22 , 2021
Ziua și avaria, la RADET Constanța. Astăzi, din cauza unei avarii apărute pe rețeaua de transport pe strada Dobrilă Eugeniu, se oprește furnizarea energiei termice în zonele Faleză Nord, Tomis Nord, Tomis 3, Grăniceri. Echipele de intervenție ale R.A.D.E.T Constanța au început lucrările pe care le vor finaliza  în cel […]
radet