Municipiul Constanța a ieșit din scenariul roșu

COMPLETARE. Situația de azi, 24 ianuarie, o puteți găsi aici: Incidența covid în Constanța a scăzut din nou

coronavirus constanta

Incidența în municipiul Constanța a scăzut sub 3 cazuri la mie, a anunțat, sâmbătă, Direcția de Sănătate Publică din Constanța. Potrivit DSP, a ajuns la 2,77, ceea ce înseamnă 864 de cazuri active. Astfel, Constanța iese din scenariul roșu și intră în scenariul galben.

Este cea mai mică incidență din ultimele trei luni. Pe 1 noiembrie 2020 în municipiul Constanța se înregistrau 2,92 cazuri active în ultimele două săptămâni la mia de locuitori.

Întrebarea de pe buzele tuturor este dacă autoritățile vor relaxa măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Procedura este ca, după ce se constantă scăderea sub 3, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să se întrunească pentru a stabili măsurile care se vor lua.

În conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate în cadrul relaxării sunt:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor
  • redeschiderea activităților la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc

Foarte important: dacă municipiu Constanța rămâne în scenariul galben până la 8 februarie, și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni în bănci la școală. Școlarii mici se întorc în clase dacă incidența este sub 6. Dacă va depăși 6, toți elevi vor face școală online.

Ridicarea restricțiilor de circulație pe timpul nopții nu poate fi decisă însă de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, întrucât este o măsură decisă de Guvern la nivel național.

Incidența în județul Constanța a fost astăzi 1,91 (1474 cazuri active) față de 2,09, ieri.

Completare: Restaurantele din Constanța nu se redeschid prea curând

Citește și:

Peste 740.000 de români s-au programat pentru vaccinare împotriva covid-19 în etapa a doua

Peste jumătate din paturile Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (spital covid) sunt libere

10 reacții alergice severe la 4 milioane de persoane vaccinateConținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Restaurantele din Constanța nu se redeschid prea curând

sâm ian. 23 , 2021
Restaurantele din municipiul Constanța nu se redeschid prea curând, deși numărul de cazuri de coronavirus a scăzut, sâmbătă, sub pragul de 3 la mia de locuitori. Prefectura Constanța reamintește că pe data de 14 ianuarie a intrat în vigoare constatarea incidenței peste 3/1.000 locuitori în municipiul Constanța. „Măsurile aplicabile în […]
Restaurant-The-View-Constanta-2

V-ar putea interesa și: