Municipiul Constanța rămâne în carantină! Ce decizie s-a luat pentru Ovidiu

Polițiștii și jandarmii constănțeni au intensificat controalele: amenzi de peste 80.000 de lei în ultimele 24 de ore

În urma analizelor de risc trimise de Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, Institutul Național de Sănătate a propus, pentru municipiul Constanța, să fie menținută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile prevăzute în ordinul DSU, adică până la 1 ianuarie 2021, ora 20.00.

„Se consideră că, în municipiul Constanța, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidență.”, a anunțat prefectul Constanței, Silviu Coșa.

În schimb, INSP a avizat ieşirea din carantină pentru localitățile Ovidiu (1 ianuarie, ora 00:00) şi Grădina (30 decembrie, ora 12:00). Decizia a avut ca fundament scăderea ratei de incidență sub media națională, alături de alte criterii cuprinse în analizele de risc.

„De aproape o lună şi jumătate, municipiul reşedință de județ este în carantină şi le cerem oamenilor câteva zile de răbdare. Sunt semne clare că situația este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe țară privind rata de incidență. De aici, hotărârea autorităților de a menține măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinşi că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănțeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările şi cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun. În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricții, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni”, a mai spus prefectul județului Constanța.

Ovidiu ar fi trebuit să iasă din carantină pe 2 ianuarie, la ora 20.00, iar Grădina pe 31 decembrie, tot la ora 20.00.

Vă recomandăm și:

Incidența cazurilor de coronavirus în Constanța a scăzut ușor pentru a 12-a zi consecutiv

8.775 de doze de vaccin au ajuns la Spitalul Militar Constanța. Centru de vaccinare în Pavilionul Expozițional VIDEO FOTO

2066 de români, vaccinați împotriva covid-19. A apărut o reacție adversă

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Aproape 550.000 de români s-au vindecat de coronavirus. Situația la zi

Tue Dec 29 , 2020
Până astăzi, 29 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 623.066 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 549.262 de pacienți au fost declarați vindecați, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.637 […]
coronavirus