Munți de gunoaie sub ochii nepăsători ai primarului Cristian Maricel Cîrjaliu. E în joc sănătatea locuitorilor

Munți de gunoaie, de vegetație și de mâl. Asta au găsit angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral în satul Lazu, comuna Agigea, administrat de 12 ani de primarul Cristian Maricel Cîrjaliu.

„În doar o săptămână de lucru, oamenii și utilajele ABADL au scos aproximativ 70 de tone de vegetație, mâl și gunoaie din canalul colector al satului Lazu. Este trist că nu s-a acționat deloc până acum de ani de zile și că autoritatea locală nu și-a bătut capul cu o asemenea problemă, mai ales că vorbim de sănătatea locuitorilor”, a precizat Bogdan Bola, directorul ABADL.

Lucrătorii ABADL curăță canalul colector din Lazu
Lucrătorii ABADL curăță canalul colector din Lazu

Acesta spune că, și după ce angajații ABADL au făcut curățenie, a mai rămas un singur semn mare de întrebare: de ce apa care se prelinge prin canalul colector are un miros extrem de urât și o culoare închisă?

„Am prelevat probe de apă și săptămâna viitoare vom avea rezultatele. Dacă vom constata ape menajere, atunci vom acționa în consecință…”, a spus Bola.

Șeful ABADL a precizat, pentru Constanța 100%, că, în cazurile în care canalele colectoare sunt pe raza localității, primăria poate interveni pentru a le curăța, deși canalele sunt în proprietatea ABADL.

„Dacă primăriile nu au utilajele necesare, pot face o sesizare la noi și ne ocupăm”, a precizat Bogdan Bola.

În cazul localității Lazu, canalul nu mai era curățat de circa doi ani, din informațiile noastre. Tot ce trebuia să facă primarul era să solicite ABADL să intervină.

Reamintim că Maricel Cristian Cîrjaliu este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu. Detalii AICI.

Sursă foto: Facebook/Bogdan Bola

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.