„Music Crossing County”, un proiect cultural care a adus muzică de calitate din Peștera la Constanța

Locuitorii din șapte localități din județul Constanța, dar și turiștii, s-au bucurat de muzică de calitate, în cadrul proiectului cultural „Music Crossing County”.

Proiectul a presupus organizarea în aer liber, în perioada 8 – 14 august 2022, a unei serii de 14 concerte susținute de orchestra Bigg Dimm a’Band a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj – Napoca, câte două în fiecare zi.

Music Crossing County” a fost organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Buget total: 377.000 lei, din care 320.000 lei finanțare C.J.C., 57.000 lei contribuție proprie a beneficiarului.

Orchestra a cântat în municipiul Constanța, în Costinești, Techirghiol, Mangalia, Ovidiu, Peștera și Năvodari.

„Music Crossing County” a adus bucurie celor care au asistat gratuit la concerte. Mii de oameni au aplaudat prestația artiștilor și nu au putut sta deoparte. În fiecare seară, s-au prins în câte o horă pe ritmurile muzicii. Au venit cu mic, cu mare, copii, adulți, bunici.

„La finalul acestui proiect inedit, am două concluzii. Prima ar fi aceea că muzica unește. Am văzut oameni care nu au mai ținut cont de vârstă, de condiția lor socială sau de alte aspecte și care s-au bucurat împreună, care au dansat cu toții. A doua este că astfel de evenimente sunt necesare. Unii dintre cei care au venit la evenimentele noastre au văzut pentru prima dată o orchestră live. Copiii au vrut să bată la tobe – și au făcut-o, au privit cu mare interes tot ceea înseamnă instrumente și muzică. Ne bucurăm că le-am deschis o ușă către această lume și le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil proiectul.”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Fie că a fost vorba despre Costinești, stațiunea plină de tineri, de Peștera, o frumoasă comună a județului, de Mangalia, Techirghiol, Năvodari sau Constanța, aplauzele publicului au fost la fel de susținute, bucuria de pe chipurile spectatorilor fiind la fel de mare.

În Peștera

Fotografii și clipuri video de la eveniment puteți vedea pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/MusicCrossingCounty

Bigg Dimm a’Band, orchestra Conservatorului de muzică din Cluj – Napoca, reprezintă un brand recunoscut, apreciat și solicitat în țară și în străinătate, orchestra susținând în fiecare an numeroase concerte în toate zonele geografice din România, dar și în marile metropole din Austria, Germania, Italia, Franța, Elveția, Ungaria, China, Japonia. Datorită calității muzicienilor din componență și a maleabilității și polivalenței muzicale, orchestra Bigg Dimm a’Band a fost desemnată, dintre 14 orchestre simfonice din România, să reprezinte placa turnantă a proiectului „100 pentru Romania” susținut și finanțat în 2018 de Ministerul Culturii și Identității Naționale în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului României Moderne, ciclu de evenimente în care 100 de muzicieni ai orchestrei simfonice au cântat simultan pe trei scene, alături de unii dintre cei mai cunoscuți cântăreți români.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Slujbă fără sunet. Organizatorii Zilei Marinei i-au tăiat microfonul lui IPS Teodosie. „Vor răspunde înainte lui Dumnezeu”

Mon Aug 15 , 2022
Incident la Ziua Marinei, în Constanța. Slujba oficiată de Arhiepiscopul Tomisului a fost întreruptă de organizatori şi a fost dat cuvântul şefului Statului Major al Forţelor Navale, Mihai Panait.  ÎPS Teodosie şi-a continuat apoi slujba religioasă, aproximativ cinci minute, fără sunet, după care a părăsit portul militar. Arhiepiscopul a declarat […]