Musulmanii din Constanța vor avea un cimitir nou

Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, s-a întâlnit în cursul zilei de astăzi, 9 februarie, cu președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, muftiul Muurat Iusuf și viitorul consilier local Ateș Casimceali. Cu acest prilej, s-au purtat discuții cu privire la susținerea unor proiecte ale comunității de către administrația locală constănțeană.

În  cadrul discuțiilor a fost abordată și problema cimitirelor musulmane din municipiul Constanța. Viceprimarul Ionuț Rusu a precizat că administrația locală se va implica în viitor în activitatea de curățare și întreținere a Cimitirului Musulman Central și va asigura tot sprijinul și pentru finalizarea lucrărilor la noul cimitir situat la limita dintre municipiul Constanța și comuna Valu lui Traian.

Viceprimarul Constanței a reiterat și cu acest prilej deschiderea pe care primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, o manifestă față de comunitățile etnice și și-a exprimat speranța că, prin implicarea cât mai rapidă și aplicată a tuturor factorilor, numeroase proiecte importante vor trece de la stadiul declarativ al ultimilor ani la concretizarea lor în acțiuni care să contribuie cu adevărat la redefinirea identitară și culturală a vechiului Tomis.

Ionuț Rusu a apreciat implicarea continuă a comunității tătare în demersul asumat de noua conducere administrativă a municipiului care are ca principal obiectiv construirea unui oraș puternic.

Citește și:

Tătarii sunt de partea liberalilor. Gelil Eserghep: „20 de ani e cam mult” VIDEO

Gelil Eserghep, președinte UDTTMR: ”Noi, tătarii din România, suntem cea mai loială minoritate a statului român și știm foarte bine că suntem cea mai fericită parte din întreaga diasporă tătărească”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Studiu preliminar în Israel: vaccinul Pfizer reduce sarcina virală, deci ar putea diminua răspândirea covid-19

Wed Feb 10 , 2021
Datele cercetătorilor din Israel, țară care a vaccinat masiv populația împotriva covid-19 , sugerează că vaccinul Pfizer / BioNTech reduce sarcina virală, un semnal cheie că intervenția ar putea diminua răspândirea Covid-19, scrie The Guardian. Dovezile că vaccinurile împotriva coronavirusului desfășurate la nivel global sunt eficiente în mod dramatic în […]
vaccinare-constanta-2