Muzeele subordonate Consiliului Județean Constanța vor organiza „Noaptea muzeelor” pe timp de zi

Muzeele subordonate Consiliului Județean Constanța, instituție condusă de Mihai Lupu nu vor organiza „Noaptea muzeelor”. Reprezentanții CJC an anunțat că vor avea loc niște evenimente pentru a marca „Noapte Muzeelor”, de pe timp de zi.

„Evenimentul Noaptea Muzeelor nu va avea loc în acest an pe timp de noapte, ci se vor desfășura activități pe parcursul zilei.”, au declarat reprezentanții Consiliului Județean Constanța.

Decizia a fost luată de angajați, care sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de banii pe care îi primesc.

Printre instituțiile de cultură subordonate CJC se numără: Muzeul Național de Istorie și Arheologie, Muzeul de Artă, Muzeul de Artă Populară, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Biblioteca Județeană IN Roman, Centrul Cultural Județean Teodor Burada, Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare.

Mihai Lupu vrea să mai obțină un mandat de președinte de Consiliu Județean din partea partidului lui Dan Voiculescu, condamnat în trecut pentru că a turnat la Securitate.

Recomandare:

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este deschis

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, care ține de Forțele Navale Române, va fi însă deschis. A anunțat că organizează sâmbătă, 18 mai, între orele 12.00 și 24.00, evenimentul O Noapte la Muzeul Militar Național, în cadrul programului Noaptea Muzeelor. Intrarea va fi gratuită.

La sediul central din București, iubitorii de cultură vor putea vizita expoziția permanentă cu tematică istorică și trei expoziții temporare: „100 de ani – 100 de obiecte”, „România – NATO. 20 de ani” și Exponatul lunii Mai „Pistolul care a salvat o viață”. Totodată, Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale va susține o serie de miniconcerte cu muzică de fanfară, marșuri militare îndrăgite și muzică de promenadă, care îi vor purta pe vizitatori în atmosfera veacurilor trecute.

La activitate vor lua parte, ca în fiecare an, reprezentanți ai asociațiilor de reconstituire istorico-militară care vor face, începând cu ora 16.00, demonstrații și prezentări legate de istoria purtătorilor de arme români, de-a lungul epocilor istorice.

De asemenea, trei dintre filialele instituției de cultură – din Cluj-Napoca, Constanța și Iași, vor avea porțile deschise pentru O Noapte la Muzeul Militar Național, în intervalul orar 14.00 – 24.00.

La Cluj, de la ora 18.00, va avea loc și un concert al fanfarei Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

La Constanța, între orele 15.00 și 16.30, grupul de copii „Techira”, format din elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, va susține un concert de ukulele, iar pe tot parcursul evenimentului atmosfera va fi animată de prezentarea de uniforme și echipament din diverse epoci istorice.

Filiala Iași va prezenta expoziția pe tema istoriei fenomenului militar modern din Moldova ultimilor 200 de ani și o trecere, la lumina reflectoarelor, prin istoria artileriei române din ultimul secol.

Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” este una din cele mai vechi și prestigioase instituții de acest fel din țară, înființată în anul 1923. Are cinci filiale în țară (Constanța, Bacău, Oradea, Iași, Cluj) unde sunt expuse piese de patrimoniu din colecțiile de armament, uniforme, decorații, documente, fotografii etc., legate de istoria și specificul zonelor geografice în care acestea se află.

Duminică, 19 mai, muzeul va fi închis.

COMPLETARE. Iată și programul muzeelor subordonate CJC, transmis de instituție

 • MUZEUL DE ISTORIE NAȚIONALĂ ȘI ARHEOLOGIE CONSTANȚA
 • Instituția nu va participa la program deoarece membrii de sindicat din cadrul instituției muzeale vor participa în data de 18 mai 2024 la protestul din București „Noapte în Muzeele din România”, solidarizându-se cu colegii din alte muzee care solicită revedinicări de natură salarială.
 • În data de 18 mai 2024, programul de funcționare al instituției este cel normal, respectiv 09:00 – 17:00.
 • Intrare liberă pentru vizitatori.
 • 18 mai 2024 – expoziție temporară dedicată Constanței, un oraș cu peste 2500 ani de istorie – „O istorie a celui mai vechi oraș locuit din România – Constanța”, această expoziție are loc la Chișinău, în Republica Moldova în perioada 18 mai 2024 – 30 iunie 2024, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
 • MUZEUL DE ARTĂ POPULARĂ CONSTANȚA
 • Instituția nu va participa la program deoarece membrii de sindicat din cadrul instituției muzeale vor participa în data de 18 mai 2024 la protestul din București „Noapte în Muzeele din România” solidarizându-se cu colegii din alte muzee care solicită revedinicări de natură salarială.
 • În data de 18 mai 2024, programul de funcționare al instituției este cel normal, respectiv 09:00 – 17:00.
 • 18 – 21 mai, orele 10:00-18:00 – Târg de Meșteri Populari, organizat pe platoul din fața muzeului (manifestare inclusă în cadrul evenimentului „Zilele Constanței”).
 • 18 mai, ora 15:00 – lansare de carte „Bucătăria tradițională tătară”, autor prof. univ. dr. Ibram Nuredin (manifestare inclusă în cadrul evenimentului „Zilele Constanței”).
 • Intrare liberă pentru vizitatori.
 • MUZEUL DE ARTĂ CONSTANȚA
 • Instituția nu va participa la program deoarece membrii de sindicat din cadrul instituției muzeale vor participa în data de 18 mai 2024 la protestul din București „Noapte în Muzeele din România” solidarizându-se cu colegii din alte muzee care solicită revedinicări de natură salarială.
 • În data de 18 mai 2024, programul de funcționare al instituției este cel normal, respectiv 10:00 – 18:00.
 • 18 mai – Recital de pian ,,Dansând pe portativ’’ – profesori coordonatori: Manea Galina și Ciortan Mihai de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” vor susține un concert de pian  la Muzeul de Artă Constanța – ora 11:00.
 • 18 mai 2024 Parada Stradală ,,Carul lui THESPIS’’ regia Mihai Mălaimare. În cadrul evenimentului se vor recita texte din teatrul antic, spectacolul este realizat cu studenții Facultății de Arte Constanța, coordonați de prof. univ dr. Daniela Vitcu – ora 15:00.
 • Evenimenul  ,,Artă la metru 369” realizat de  Conf. Univ. dr. Ovidiu Felipov din cadrul Facultatății  de   Arte Constanța – la sediul Muzeului de Artă Constanța, ora 16:00.
 • 18 mai 2024, la Muzeul de Scluptură ,,Ion Jalea” va putea fi vizitată expoziția cu titlul „Revedere” intervenție Ala Jalea Popa – ora 14:00.
 • 18 mai 2024 evenimentul „Atelier în spațiu public”, eveniment realizat de către artistul Ovidiu Felipov. Expoziția ,,Atelier în Spațiul Public”, este alcătuită din lucrările studenților Facultății de Arte specializarea Pedagogia Artelor Plastice și Decorative – la Muzeul de Scluptură  ,,Ion Jalea”, ora 15:00.
 • 18 mai 2024 gratuitate pentru vizitarea muzeului.
 • COMPLEXUL MUZEAL DE ȘTIINȚE ALE NATURII CONSTANȚA

Deoarece la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța este patrimoniu viu, Noaptea Muzeelor se transformă în Ziua Muzeelor.

Salariații instituției de cultură muzeale se vor solidariza cu colegii lor din alte muzee din țară, prin purtarea unei banderole albe în jurul brațului, în data de 18 mai 2024.

 1. DELFINARIU: 
 2. Demonstrații cu delfinii  durată 15-20 minute la orele:  11:00 cu plată  – 800 locuri                         

Tarife pentru demonstrația cu delfini

 • copii până la 7 ani  gratuit
 • elev -15,00  lei
 • adult  60,00 lei
 • Demonstrația cu delfinii  de la orele 15:00  –  acces gratuit – 800 locuri

Accesul se va realiza pe bază de bilet cu plata / gratuit eliberat de la casieria instituției, în limita locurilor disponibile.

 •  MICROREZERVAȚIE ȘI PĂSĂRI EXOTICE
 • Ore de vizitare: 10:00-16:00 – acces ratuity
 • Se vor efectua 3 ghidaje, la orele 10:00, 12:00, 14:00

      Accesul se va realiza pe bază de bilet  gratuit eliberat de la casieria instituției, în limita locurilor disponibile.

 • PLANETARIU   durata demonstrației este  aproximativ  30 minute – capacitatea sală  35 locuri:

ora 10:15    –    35  locuri cu plată; ora 11 : 45  –    35  locuri cu plată; ora 13 : 45   –    35  locuri cu plată; ora 15 : 00 –    35  locuri cu plată.

Tarife    pentru   Planetariu

 • copii până la 7 ani  gratuit pentru demonstrația de la ora  10:15; elev 6,00 lei; adult 24,00 lei.

Accesul se va realiza pe bază de bilet cu plata eliberat de la casieria instituției, în limita locurilor disponibile

Observații astronomice nocturne,  dacă condițiile meteo sunt favorabile:

 • la orele 20:00-20:30 – 35 locuri acces gratuit
 • 20:30-21:00 – 35 locuri acces gratuit
 •  21:00-21:30 – 35 locuri acces gratuit
 •  21:30-22:00 – 35 locuri acces gratuit
 • 22:00-22:30 – 35 locuri acces gratuit

Accesul se va realiza pe bază de bilet  gratuit eliberat de la casieria instituției.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident rutier cumplit între Năvodari și Corbu

joi mai 16 , 2024
Astăzi, între localitățile Năvodari și Corbu, a avut loc un grav accident rutier între două autoturisme, soldat cu un deces și persoane încarcerate și numeroase echipaje de intervenție la fața locului. La momentul sosirii echipajelor de salvare, situația era critică. Un protocol de resuscitare a fost inițiat pentru una dintre […]

V-ar putea interesa și: