NATO crede că războiul din Ucraina ar putea dura ani

Stoltenberg

Războiul din Ucraina ar putea dura ani, a avertizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg (foto), într-un interviu publicat duminică de cotidianul german Bild, îndemnând ţările occidentale să ajute Kievul, potrivit AFP.

„Trebuie să ne pregătim pentru că ar putea dura ani, nu trebuie să slăbim sprijinul acordat Ucrainei, deşi costurile sunt mari, nu numai în ceea ce priveşte cel militar, ci şi din cauza creşterii preţurilor la energie şi la alimente”, a spus Jens Stoltenberg.

Aceste costuri nu reprezintă nimic în comparaţie cu cele plătite zilnic de ucraineni pe front, a spus şeful Alienţei atlantice. 

În plus, dacă preşedintele rus Vladimir Putin şi-ar atinge obiectivele în Ucraina, ca atunci când a anexat Crimeea în 2014, „atunci ar trebui să plătim un preţ şi mai mare”, consideră Stoltenberg. 

În acest context, el a îndemnat ţările din alianţă să continue livrările de arme către Kiev. 

„Cu arme moderne suplimentare, probabilitatea ca Ucraina să poată respinge trupele lui (Vladimir) Putin din Donbass ar creşte”, asigură el. 

Această regiune din estul Ucrainei este de acum în parte sub controlul soldaţilor ruşi.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA în municipiul Constanța

Dum iun. 19 , 2022
Pentru remedierea avariei la conducta cu diametrul de 150 mm, de pe Aleea Hortensiei nr.1A, din municipiul Constanța, se întrerupe furnizarea apei potabile astăzi, 19 iunie 2022, în intervalul 11,30-15,00. Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din perimetrul delimitat de bdul Tomis – bdul Aurel Vlaicu – str. Hortensiei – […]
raja

V-ar putea interesa și: