Navă elvețiană atacată de pirați. Un român se afla la bord

Nava capturată de pirații nigerieni

Nava Glarus, pavilion Elveția, a fost atacată sâmbătă dimineață de pirați în apele teritoriale nigeriene, la 45 mile SE de insula Bonny.

Au fost răpiți 12 membri ai echipajului.

Nava incarcata cu grau se afla in mars catre portul Harcourt in Nigeria.

„Pirați au pătruns pe nava Glarus cu ajutorul unor scări lungi și au tăiat sârmele ghimpate de pe balustrade pentru a avea acces pe nava. Aceștia au distrus apoi echipamentele de comunicații ale navei înainte de a parasi nava  cu 12 din cei 19 membri ai echipajului. Cei rapiti provin din Croatia, Filipine, Bosnia, România (șeful mecanic Ionel H.), Ucraina si Slovenia.”, a declara Adrian Mihălcioiu, reprezentantul ITF în România.

Nava se afla in prezent in portul Harcourt. A fost demarata procedura de criza din cadrul companiei Massoel Shipping, propietara acestei nave, pentru a elibera ostaticii cat mai repede cu putinta iar Politia Maritima din Nigeria investigheaza acest caz. 

Atacurile piratilor au apărut cu o frecvență tot mai mare în apele nigeriene, potrivit Biroului Internațional Maritim al Camerei Internaționale de Comerț (IMB). G

olful Guineei – unde a fost atacata nava Glarus – a reprezentat al 29-lea incident de piraterie în primul trimestru al anului 2018, mai mult de 40% din totalul incidentelor de piraterie la nivel global.

De regula, rapitorii nu stabilesc nici un contact in primele 48-72 ore. Dupa informatiile de ultima ora, o echipa de negociatori a fost deja formata si se asteapta sa rezolve acesta situatie rapid si eficient.

Multe tari nu dau dreptul inca garzilor inarmate la bordul navelor care abordeaza pavilionul respectiv, iar Nigeria nu da dreptul detinerii sau folosirii armelor la bordul oricaror nave in apele teritoriale nigeriene. 


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se apropie termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale

mar sept. 25 , 2018
Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța amintește contribuabililor faptul că data de 1 octombrie este ultima zi de plată pentru achitarea impozitelor și taxelor locale aferente semestrului al II-lea din anul fiscal 2018.   Venind în întâmpinarea nevoilor constănțenilor de a achita mai simplu și rapid, instituția noastră […]
spit ct

V-ar putea interesa și: