Navă maritimă hidrografică românească, exercițiu în Marea Mediterană

Nava Maritimă Hidrografică „Alexandru Cătuneanu”

O navă maritimă hidrografică românească este prezentă, în aceste zile, în Marea Mediterană.

Nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu” participă, în perioada 10-25 martie, la Exercițiul multinațional ARIADNE 19, organizat de Forțele Navale Elene. Nava a plecat din portul Constanța duminică, 10 martie, luând cap-compas portul Souda din Insula Creta, Grecia, unde se va integra într-o grupare navală alcătuită din nave militare ale Franței, Germaniei, Greciei, Italiei și Spaniei.

Exercițiul este destinat dezvoltării nivelului de instruire în cadru multinațional, în domeniul specific luptei împotriva amenințărilor subacvatice și contribuie la dezvoltarea relațiilor multilaterale dintre Forțele Navale Române și forțele navale participante. Prin prezența navei militare românești la activitățile organizate de partenerii din Alianță în Marea Mediterană, România demonstrează faptul că este un partener credibil și un furnizor de securitate pe flancul sudic și estic al NATO.

Nava Maritimă Hidrografică „Alexandru Cătuneanu” este comandată de către căpitan-comandorul Rogers CASIAN și are un echipaj de 57 militari.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cursuri GRATUITE de limba franceză, la Universitatea Ovidius, susținute de un lector din Franța

lun mart. 11 , 2019
În anul școlar 2018-2019, Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța a decis să mărească atractivitatea ofertei sale academice. Astfel s-a născut ideea de a oferi cursuri gratuite de limba franceză elevilor de liceu care au cel puțin nivelul A2 de cunoaștere a acestei limbi de circulație internațională. Pentru […]

V-ar putea interesa și: