Nava-școală Mircea a ajuns în Egipt FOTO VIDEO

Nava-școală „Mircea” a plecat sâmbătă, 23 iulie, spre portul militar Constanța, din portul egiptean Alexandria,  unde a acostat luni, 18 iulie, pentru o escală de cinci zile. Velierul execută un marș de instrucție, care reprezintă ultima parte a stagiului de practică desfășurat de studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. Nava a mai acostat în portul egiptean Alexandria în anul 1939, în timpul primului său marș de instrucție, și în anul 1974.

Cadeții de la bordul velierului românesc au vizitat nave militare și șantierul naval din Baza Navală din Alexandria, precum și Academia Navală Egipteană din același oraș. Pe durata acestor vizite, viitorii ofițeri ai Forțelor Navale Române au interacționat cu reprezentații și studenții Forțelor Navale Egiptene și au avut oportunitatea de a își dezvolta bagajul de cunoștințe. De asemenea, echipajul navei-școală „Mircea” a primit, la rândul său, vizita conducerii Ambasadei României la Cairo și a reprezentanților autorităților locale, precum și a comenzii bazei navale gazdă.

Vizitele și interacțiunile desfășurate în timpul escalei marinarilor militari români în Egipt au fost realizate cu sprijinul Ambasadei României în Republica Arabă Egipt. Cele cinci zile pline de activități de diplomație navală nu au fost lipsite de momente de emoție, joi, 21 iulie, o parte dintre românii stabiliți în Egipt și familiile acestora au urcat la bordul navei-școală „Mircea”, pășind, astfel, pe pământ românesc, unii dintre ei după foarte mulți ani.

Foto: locotenent Alexandru Turturică


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Val de caniculă şi pericol de incendii în Grecia, anunță MAE

sâm iul. 23 , 2022
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau care intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul local de Meteorologie a emis o prognoză de caniculă (temperaturi de până la 40° – 42° Celsius) pentru întreg teritoriul elen, începând de sâmbătă, 23 iulie. Valul de căldură, provenit din zona […]

V-ar putea interesa și: