Nava școală ”Mircea”, cu 163 de marinari militari la bord, pleacă într-un voiaj de practică

mircea

Nava școală „Mircea”, cu un echipaj de 163 de marinari militari la bord, dintre care 34 de studenţi din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, 36 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, opt cadeţi străini de la academiile navale din Bulgaria, China, Grecia şi Polonia, va efectua, în perioada 23 mai – 22 septembrie, marşul anual de instruire practică. Anul acesta, „Mircea” va parcurge peste 9.800 de mile marine şi va avea escale în 11 porturi din ţări cu deschidere la Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Baltică şi Oceanul Atlantic, au anunțat reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale Române.

În premieră, Forţele Navale Române şi Marina Militară a Republicii Federale Germane au încheiat un acord de cooperare în domeniul instruirii viitorilor ofiţeri de marină, care sa va derula pe durata întregului voiaj. Astfel, la bordul Navei Şcoală „Mircea”, vor fi ambarcaţi, în două serii egale ca număr de studenţi, 110 cadeţi şi 13 instructori germani. Prima serie se va prezenta pe data de 2 august în Portul Wilhelmshaven din Germania şi va face schimbul cu cea de-a doua serie în portul Palma de Mallorca din Spania, cu debarcare în Portul Constanţa.

În porturile pe care le va vizita, velierul va participa la două evenimente nautice de prestigiu, „Sail Den Helder 2017”, organizat cu ocazia Zilei Forţelor Navale Olandeze, în Portul Den Helder din Olanda, iar cel de-al doilea, „The Tall Ships Races 2017”, cu ocazia celebrării a 100 de ani de independenţă a Finlandei, competiţie nautică ce se va desfăşura între porturile Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda) şi Turku (Finlanda). Totodată, ca o confirmare a bunelor relaţii cu instituţiile de învătământ superior de marină, echipajul navei are programate vizite oficiale la academiile navale din Germania, Olanda, Polonia, Portugalia şi Spania.

Cele 123 de zile ale marşului de instrucţie din acest an, în care Nava Şcoală „Mircea” va efectua escale în porturile din Ajaccio (Franţa), Vigo (Spania), Den Helder (Olanda), Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda), Turku (Finlanda), Gdynia (Polonia), Wilhelmshaven (Germania), Lisabona (Portugalia), Palma de Mallorca (Spania) şi Chania (Grecia), vor reprezenta o oportunitate deosebită de instruire în comun a cadeţilor români şi străini, dar şi un bun prilej de evaluare, într-un cadru competitiv, a calităţilor navei şi a echipajului.

Nava Şcoală „Mircea” este un velier clasa A, tip bark, cu trei arbori, o înălţime de 44 de metri şi 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Aceasta a fost construită în perioada 1938-1939 la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele „Eagle” – SUA, „Gorch Fock I” – Germania, „Gorch Fock II” – Germania şi „Sagres” – Portugalia.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

EDITORIAL VIDEO. Adrian Bîlbă, despre comportamentul bărbaților despre femei, misoginism și cuplurile din același sex

sâm mai 20 , 2017
Președintele Franței, Emanuel Macron, 39 de ani, are o soție mult mai în vârstă, de 64 de ani. Aceeași diferență este între președintele SUA, Donald Trump, și soția sa, numai că, de data aceasta, rolurile sunt inversate. Cum sunt privite femeile în societate, cât de misogini sunt bărbați și cum […]
bilba adrian

V-ar putea interesa și: