Navigatorii fluviali români se pot angaja mai ușor în Europa

cupsa
Sorin Ovidiu Cupșa, director general CERONAV

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV organizează astăzi, la sediul din Galați, primul workshop de promovare a conținutului noii Directive Europene privind recunoașterea calificărilor membrilor de echipaj ce activează în sectorul navigației pe ape interioare și integrarea navigaţiei pe Dunăre în soluţii moderne de transport, care să conducă la reducerea costurilor şi a impactului negativ asupra mediului înconjurător.

Obiectivul noii Directive Europene este acela de a facilita mișcarea forței de muncă din sectorul navigației pe ape interioare prin asigurarea recunoașterii calificărilor acesteia la nivelul întregii Uniuni Europene și introducerea de standarde comune cu privire la evaluarea competențelor, aprobarea programelor de instruire, monitorizarea și evaluarea certificării.

“Una dintre activitățile majore ale acestui proiect o reprezintă dezvoltarea de instrumente și strategii care să permită punerea în aplicare a noii Directive Europene. Organizarea workshop-ului de la Galați vine să sprijine procesul de informare şi diseminare a Directivei și consultările publice cu părțile naționale interesate”, a declarat Directorul General CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului cu finanțare europeană – Danube SKILLS, condus de CERONAV și al cărui consorțiu este alcătuit din 14 parteneri din 8 țări riverane Dunării și 7 parteneri strategici asociați. Proiectul se va derula pe o perioadă de 30 de luni, până la finele lunii iunie 2019.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Consiliul Reprezentanților UDTTMR aduce explicații cu privire la tentativele de destabilizarea a Uniunii

joi mart. 30 , 2017
In temeiul art.136 din Statutul UDTTMR, Biroul Executiv al Consiliului Reprezentantilor, a emis un comunicat de presa cu privire la tentativele de destabilizarea a Uniunii, prin difuzarea in spatiul public a unor informatii referitoare la existenta unor asa-zise grupuri de initiativa care incearca sa se subroge conducerii legitime a Uniunii […]
udttmr

V-ar putea interesa și: