Năvodari. Locuitorii protestează împotriva construirii unui turn ANL

navodari constructie

Sâmbătă, 27 februarie 2016, ora 11:00, locuitorii cartierului DEPOZIT 10 se întâlnesc să protezteze împotriva încercării administrației Năvodari de a construi un „ansamblu rezidențial ANL – imobil tip amfiteatru D+P+8E – 100 – 200 unități locative destinate achiziționării cu credit imobiliar” pe terenul din Mamaia Nord, Depozit 10, strada D 14 – zona cluburilor, dar și împotriva abuzurilor flagrante în administrarea urbanistică a zonei. Întâlnirea va avea loc chiar în fața „panoului” instalat de Primăria Năvodari pe strada D 14.
Locuitorii cartierului își exprimă spun că această zonă a fost concepută ca un areal rezidențial cu un PUZ ce prevedea explicit regimul de înălțime maxim P+2 cu POT maxim 35%.

”Aceste reglementări sunt specifice zonelor litorale de vacanță. Aceste lucruri sunt dovedite și de regimul de impozitare aplicat construcțiilor rezidențiale în zone de grad 9. Prevederile, comunicate oficial, se regăsesc în autorizațiile de construcție eliberate și au stat la baza opțiunilor noastre de a investi în această zonă. Nerespectarea în timp a prevederilor din PUZ a dus la apariția unor clădiri P+4, P+5 și acum P+8 (!!) cu POT de 90% (clădiri considerate de noi ilegale) și a micșorat substanțial și artificial valoarea investițiilor noastre”, spun localnicii.

Proprietarii din zonă intenționează să acționeze în judecată administrația Năvodari și să solicite daune în raport cu devalorizarea artificială a imobilelor pe care le dețin.

Protestatarii mai spun că, potrivit legii, eligibili pentru achiziția de clădiri ANL sunt locuitori permanenți, cu un statut financiar precar și familiști, și nu consider că zona este potrivită pentru acești tipi de locatari. ”Prin proiectele sale urbanistice, Primăria Orașului Năvodari nu a reușit să construiască în zona Depozit 10 – utilități sociale gen grădiniță, școala, policlinica, zona de alimentație (hypermarket), parc, locuri de joacă pentru copii, parcări etc. Locatarii solicită la acest protest și construirea în regim de urgență a unei școli, grădinițe, dispensar, a unui parc și a unei parcări.

Locatarii mai spun că anunțul de informare publică a fost afișat cu întârziere, cu data de 11 ianuarie, iar consultarea publică de la sediul Primăriei Orașului Năvodari a avut deja loc, pe data de 28.01. 2016, în condițiile în care foarte mulți locatari sunt plecați, nu au acces la informație și, în consecință, nu au putut riposta încă împotriva acestui proiect.

Nu în ultimul rând, locatarii spun că deja clădirile de mari dimensiuni au dus la imposibilitatea parcării mașinilor în perioada mai – septembrie. Deoarece străzile sunt subdimensionate, semnalizarea rutieră și regulile de circulație nu mai pot fi respectate.
”Și in acest sens, în absenta unor măsuri corective urgente, locatarii și proprietarii din Zona Depozit 10 intenționează să îsi exercite dreptul de a acționa în justiție Administrația Năvodari”, spun locuitorii din zonă.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.