Năvodari, „orașul în care soarele sărută marea” și în care mirosul de dejecții este insuportabil. Primăria a fost amendată

Promenada urât mirositoare și primarul localității, Florin Chelaru, PSD. Foto: Garda de Mediu/Facebook

În zona de promenadă din Năvodari, care se laudă cu sloganul „orașul în care soarele sărută marea”, miroase a dejecții umane. Mai multe persoane care nu au mai putut să suporte izul au adresat petiții Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu.

Aceștia au constatat că, urmare a unei avarii la statia de pompare, respectiv la reteaua de canalizare privata din zona, apele uzate s-au scurs pe carosabil, „producand disconfort olfactiv turistilor din statiune, cu posibil impact negativ asupra mediului si sanatatii populatiei”.

Primăria Năvodari a fost amendată

„Unitatea Administrativ Teritoriala a fost sanctionata cu amenda in valoare de 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protectia mediului, in sensul ca nu a initiat proiecte de amenajare, de intretinere si dezvoltare a canalizarii in zona respectiva. De asemenea, proprietarul retelei private de canalizare a fost sanctionat cu amenda in valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea masurilor stabilite anterior, cu privire la exploatarea retelei de canalizare cu respectarea legislatiei privind protectia mediului.”, a anunțat instituția.

Pe langa sanctiunile aplicate, comisarii Garzii Nationale de Mediu au monitorizat permanent zona si s-au asigurat ca UAT Navodari, prin primar, ia toate masurile ce se impun pentru prevenirea aparitiei unor situatii similare.

Mirosul insuportabil nu a apărut de ieri, de azi, ci este o chestiune de ani.

Primarul localității este Florin Chelaru, PSD.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi piloţi au adormit la 11.000 de metri altitudine și au ratat aterizarea

sâm aug. 20 , 2022
Doi piloţi au adormit la 11.000 de metri altitudine, ratând pista aeroportului înainte de a se trezi pentru a aduce avionul la sol în siguranţă, conform unei publicaţii specializate pe domeniul aviaţiei, citată de BBC, potrivit news.ro. Controlorul de trafic aerian a încercat să-i contacteze după ce au depăşit punctul […]

V-ar putea interesa și: