Năvodari, „orașul în care soarele sărută marea” și în care mirosul de dejecții este insuportabil. Primăria a fost amendată

Promenada urât mirositoare și primarul localității, Florin Chelaru, PSD. Foto: Garda de Mediu/Facebook

În zona de promenadă din Năvodari, care se laudă cu sloganul „orașul în care soarele sărută marea”, miroase a dejecții umane. Mai multe persoane care nu au mai putut să suporte izul au adresat petiții Comisariatului Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu.

Aceștia au constatat că, urmare a unei avarii la statia de pompare, respectiv la reteaua de canalizare privata din zona, apele uzate s-au scurs pe carosabil, „producand disconfort olfactiv turistilor din statiune, cu posibil impact negativ asupra mediului si sanatatii populatiei”.

Primăria Năvodari a fost amendată

„Unitatea Administrativ Teritoriala a fost sanctionata cu amenda in valoare de 60.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protectia mediului, in sensul ca nu a initiat proiecte de amenajare, de intretinere si dezvoltare a canalizarii in zona respectiva. De asemenea, proprietarul retelei private de canalizare a fost sanctionat cu amenda in valoare de 15.000 lei pentru nerespectarea masurilor stabilite anterior, cu privire la exploatarea retelei de canalizare cu respectarea legislatiei privind protectia mediului.”, a anunțat instituția.

Pe langa sanctiunile aplicate, comisarii Garzii Nationale de Mediu au monitorizat permanent zona si s-au asigurat ca UAT Navodari, prin primar, ia toate masurile ce se impun pentru prevenirea aparitiei unor situatii similare.

Mirosul insuportabil nu a apărut de ieri, de azi, ci este o chestiune de ani.

Primarul localității este Florin Chelaru, PSD.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi piloţi au adormit la 11.000 de metri altitudine și au ratat aterizarea

sâm aug. 20 , 2022
Doi piloţi au adormit la 11.000 de metri altitudine, ratând pista aeroportului înainte de a se trezi pentru a aduce avionul la sol în siguranţă, conform unei publicaţii specializate pe domeniul aviaţiei, citată de BBC, potrivit news.ro. Controlorul de trafic aerian a încercat să-i contacteze după ce au depăşit punctul […]

V-ar putea interesa și: