Năvodari, locul unde primarii și-au bătut joc de oraș și iau la mișto ziariștii

mamaia

Năvodari pare că face parte din altă lume. Cea mai nouă dovadă apare într-un reportaj realizat de Pro TV.

Inspectorul Pro a realizat un reportaj aici. Iată cum începe relatarea:

„Mamaia Nord-Năvodari este staţiune balneo-climaterică de interes naţional. Turiştii sunt invitaţi să se trateze în centre SPA care nu există. În realitate, zona este patronată de dispreţul autorităţilor din Năvodari, care au lăsat ca acest loc să se transforme într-o afacere imobiliară. Chiar şi acum, în plin sezon, se ridică bloc după bloc. Într-o totală bătaie de joc față de turişti. Oamenii sunt disperaţi pentru că au ajuns să plătească enorm un sejur pe şantier. Şi nu unul în care ar trebui să se relaxeze la malul mării. Explicaţiile cerute de Inspectorul Pro au fost refuzate de edili.”

Reporterii Pro TV amintesc faptul că Mamaia Nord a fost declarată staţiune turistică de interes naţional din martie 2018. Ce au găsit însă la fața locului este departe de ceea ce trebuie să fie o stațiune.

„Un şantier uriaş care se întinde din zona cluburilor până la intrarea în Năvodari. Vorbim de câteva hectare de blocuri în construcţie, care se ridică la câţiva metri de plajă. Turiştii, pe jos sau la volanul maşinilor personale, fac slalom printre gropi, noroi şi utilaje, se luptă cu praful şi gunoaiele felurite. Şi suportă un zgomot infernal. Totul la preţ de vârf de sezon.”

Culmea, lucrurile arată la fel de rău ca acum patru ani.

PRO TV vorbește și despre aleea de promenadă, pe care patronatele din turism au vrut să o blocheze aleea, pe motiv că betoanele vor distruge plajă. Nu au reuşit și, din păcate, au avut dreptate.

Ideea falezei a venit de la fostul primar al oraşului Năvodari, Nicolae Matei, condamnat definitiv, în 2016, la un an şi jumătate de închisoare cu executare, pentru dare de mită. Matei ar fi încercat, în 2012, să ofere mită şefului IPJ Constanța de la acea vreme două terenuri pe malul mării, pentru a-l scăpa de un dosar penal. De altfel, fostul primar este cercetat de DNA pentru că ar fi retrocedat ilegal mai multe terenuri pe malul Mării Negre, în zona de lux Mamaia Nord-Navodari. Prejudiciul s-ar ridica la 25 de milioane de euro.

PRO TV mai spune că se construiește în continuu, în plin sezon, bloc lângă bloc. Vecinii din imobile diferite își pot da mâna pe geam, atât de aproape sunt blocurile unul de altul.

Jurnaliștii au încercat să stea de vorbă cu primarul Florin Chelaru, PSD, fost viceprimar pe vremea lui Matei Spun că au solicitat telefonic un interviu pe tema Mamaia Nord, dar au fost refuzați. L-au abordat direct, l-au întrebat de ce nu vrea să vorbească cu ei. Răspunsul e halucinant pentru un primar care nu are nimic de ascuns:

„Lăsaţi-mi o adresă la registratură”.

Au mai încercat să stea de vorbă cu el, la Zilele Orașului. Răspunsul este la fel de arogant.

mamaia

Reporter: – Eu mai încerc o dată!

Florin Chelaru: Nu mai încercaţi!

Vă invit să urmăriți în întregime reportajul realizat de Pro TV. Merită. Îl găsiți AICI.

Precizăm că primăria din Năvodari nu se poartă așa cu toți ziariștii, ci plătește o serie de publicații, cu bani frumoși, pentru promovarea activității. Cele mai multe sunt apropiate fostului primar.

 

Sursă foto: Pro TV


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

2 comentarii

  • Daniel Ali Salomia

    Ca sa mearga treaba mai repede eu cred ca daca se zideste domnu Chelaru la temelia Podului Navodari si deasupra se rifica o statuie orasul va deveni si mai frumos si mai linistit ca un vierme a fost strivit !!! Alt penal care castiga din afacerile imobiliare cu terenul Taberei si alte terenuri …

  • Prosti sunt aia care cumpara. La Mamaia si Navodari se construieste in draci si se vinde pe banda rulanta, la preturi de la mia de euro metru patrat in sus. Maghernite ordinare, cu infiltratii in beci, cu umezeala in pereti, cu tencuiala care cade la 2 ani de la finalizare. De aia ca sunt la 2 metri unul de altul nu mai zic. Nici unul din fraieri nu a intrebat un constantean cu casa pe faleza ce belea e sa ai apartament cu marea-n freza. Fraierii cumpara in draci, rechinii imobiliari fac averi, primaria da autorizatii pe banda rulanta, DNA doarme, toata lumea e fericita. Ma rog, nu toata lumea – mai raman fraierii care descopera ca blocul de lux e doar pe cartoanele de prezentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.