Nelu Tătaru: „Ne așteaptă 3-4 săptămâni grele”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat astăzi, în Constanța că ne așteaptă câteva săptămâni grele și că trebuie să facem împreună un efort pentru a limita creșterea cazurilor.

„Avem 3-4 săptămâni grele, avem 3-4 săptămâni în care încercăm să limităm creșterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta în care vedem lockdown-uri, în care vedem impuneri de restricții, haideți să participăm cu toți la scăderea numărului de cazuri.”

În opinia sa, nu se impun noi restricții la nivel național în perioada imediat următoare și nici în timpul sărbătorilor de iarnă.

„Mergem pe măsuri locale. Avem în diferite județe, de exemplu, ați putut vedea ieri am avut 21 de județe cu peste 100 de cazuri. Am avut trei județe cu peste 300 de cazuri, avem anumite zone în care avem peste 3 indicele – șase județe. Sunt locuri în care ar trebui ca aceste măsuri se impună, avem acele reguli, avem acele hotărâri de Guvern sau hotărâri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență în care după evaluarea DSP-ului, în cele 24 de ore, avem 48 de ore în care putem vedea evoluția și putem impune acele restricții. Avem acele reguli care trebuie impuse, numai Comitetul Județean pentru Coordonarea Intervenției sau Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este cel care impune și alege momentul în care se impun aceste reguli.”, a spus ministrul.

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.