Nemulțumiți că Poliția Locală le-a spus să nu mai parcheze pe trotuar, mai mulți șoferi au blocat o stradă! VIDEO

Mai mulți constănțeni care locuiesc într-una din cele mai selecte zone ale orașului, Faleză Nord, au primit azi înștiințări de la Poliția Locală prin care li se aduce la cunoștință să nu mai parcheze pe trotuare. Li s-a spus că încalcă legea și că riscă să fie amendați dacă vor continua.

Nemulțumiți, aproape zece șoferi care locuiesc pe strada Zorelelor au blocat strada Zorelelor cu mașinile! Traficul a fost blocat în zonă de către nemulțumiți. Vorbim despre o arteră folosită și de mijloacele de transport în comun.

„Protestăm! Normal că protestăm, pentru că nu poate Poliția Locală să vină să ne impună să ne luăm mașinile de pe trotuar, atâta timp cât primăria nu ne-a asigurat înainte locuri de parcare. Avem două parcări, de fapt una în Constanța și una în Mamaia, iar eu, locuind aici și având copii, nu pot să mă duc să-mi parchez mașina seara la Spitalul Mare, să plătesc cine știe cât acolo, dimineața să mă duc cu autobuzul acolo, să vin să-mi iau copii de acasă să-i duc la școală și apoi să plec la muncă.”, a spus una dintre protestatare.

Acesta a adăugat că ea și vecinii vor lăsa mașinile pe stradă „atât timp cât va fi nevoie”.

„Atunci când se rezolvă problema, atunci ne vom lua mașinile. Atât timp cât nu se rezolvă problema, mașinile vor rămâne pe stradă. O să stăm toată noaptea, și mâine pe zi, dacă nu mergem la servici. Atât cât este nevoie.”, a mai spus un localnic.

„Suntem de acord să plătim taxă de parcare, dar să ni se ofere loc de parcare în fața casei!”, a spus doamna care a dat primele declarații.

Aceasta a precizat că, în trecut, pe stradă era permis numai accesul riveranilor.

Pe strada Zorelelor s-a construit un bloc fără suficiente locuri de parcare, pe care primăria condusă de Decebal Făgădău l-a contestat în instanță. Firma care a construit a fost apărată de nimeni alta decât actualul city manager al orașului, Felicia Ovanesian. Detalii, în link-urile de mai jos.

Ovanesian contra Ovanesian

Dezvoltatorul imobiliar care a fost reprezentat de avocata Felicia Ovanesian a pierdut procesul cu Primăria Constanța

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

3 comentarii

  • dan t. coman

    Pe str Pescarilor cînd eliberează primaria trotuarele?

  • Intr-un stat de drept

    In zonele de case proprietarii au obligatia sa parcheze masinile in curte, cate un loc la 100 mp suprafata utila desfasurata. Sanctiunea evidenta este interzicerea inmatricularii masinii daca la domiciliu nu exista loc de parcare in curte. Parcarea pe trotuar sau in zonele interzise este contraventie si se sanctioneaza cu amenda si cu ridicarea masinii daca se blocheaza traficul. Primaria amenajeaza locuri de parcare pe domeniul public pentru vizitatori, contra cost.
    Punct.

  • Este foarte greu să sistematizezi civilizatie in cartierele vechi și în același timp aglomerate deoarece s-a construit haotic iar numărul de mașini înmatriculate a crescut. Nu mai pun că pe lângă școli abia găsești un loc unde să oprești ca să dai copilul jos din mășină pentru a merge la școală și să nu te avertizeze cei de la Poliția Locală că încurci traficul de parcă o fac intenționat și nu că in fața unei școli nu este asigurat spațiu pentru a putea opri câteva minute pentru a lăsa sau a lua copiii la școală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.