Nemulțumitului i se ia giratoriul

cristian-hagi-editorial

Sensul giratoriu de la intersecția străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Alexandru Lăpușneanu va fi desființat din această noapte.

Mulți l-au criticat. Inclusiv șeful Serviciului Rutier a spus că, după ce strada Nicolae Iorga a devenit sens unic, nu-și mai avea rostul.

Acum, mulți critică desființarea. Cică nu e bine nici așa.

Nici cu el, nici fără el.

Veți spune că soluția ar fi fost să avem un studiu de trafic făcut de profesioniști care să ne spună ce trebuie să facem și cum.

Așa ar fi fost cel mai bine. Vă asigură însă că și atunci ar fi fost mari frământări.

Îmi aduc aminte că, în urmă cu mulți ani, vreo 15, niște experți japonezi de la Japan International Cooperation Agency ne-au învățat cam ce ar trebui să facem cu portul Constanța. Una din soluții era să transformăm portul vechi, de la dana 1 la 30 și ceva, într-o zonă în care să construim blocuri, restaurante, spații publice, etc, și să includem zona în oraș. Se practică modelele aceste de regenerare urbană în orașe port. Hamburg a construit, de pildă, o operă superbă în vechiul port.

România a plătit studiul, dar n-a făcut nimic.

Comparația între cele două situații are un numitor comun și mi-a adus aminte că, recent, procurorul Teodor Niță îmi spunea recent, într-o emisiune, că există trei moduri în care se pot face lucrurile: bine, rău și românește. Mare dreptate are.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Rezultate la BAC: 3 elevi de 10, mai mult de 1 din 3 nu a luat examenul

lun iul. 5 , 2021
Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat (bacalaureat.edu.ro), rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021. Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui […]
bacalaureat

V-ar putea interesa și: