Neptun TV nu mai emite

Neptun TV
Asta au văzut constănțenii care au deschis televizoarele pe Neptun TV pe 29 ianuarie, seara

Neptun TV, televiziune emblematică a județului Constanța, nu mai emite pe principala rețea de cablu, RCS.

Constănțenii care au deschis televizoarele pe Neptun TV au putut vedea numai mira.

COMPLETARE ulterioară: Nu mai emite nici în rețeaua UPC.

S-a întâmplat la numai o zi după ce televiziunea a ieșit de pe lista de must carry, adică lista televiziunilor care trebuie să fie preluate obligatoriu de către cabliști. Postul de televiziune nu a depus la CNA actele necesare pentru lista must carry. Televiziunea emite la nivel național.

Nu este prima dată când postul nu mai emite, s-a întâmplat și în decembrie 2019, de exemplu. De data aceasta însă, lucrurile par mai complicate. Vă explicăm mai jos de ce.

NEPTUN TV emite din 29 iunie 1995. Societatea care deţine licenţa pentru această televiziune, dar şi pentru RADIO MAMAIA, se numeşte SOTI CABLE NEPTUN SRL Constanţa (CUI: 1869894) şi este deţinută conform CNA, de Sorin Gabriel STRUTINSKY – 50%, CONPRESS HOLDING SRL – 25%, Mihail Gheorghe CÂRCIOG  – 12,5%, RING STAR SRL (asociat unic Răzvan Adrian MOGA) – 10% şi Valeriu MEREUŢĂ – 2,5%.

Pierderile cumulate din perioada 2009-2014 au ajuns la 9,58 milioane lei.

Pe 28 martie 2016, SOTI CABLE NEPTUN SRL s-a cerut în insolvenţă, după ce o solicitarea similară fusese depusă de MEDIA CONSULTA INTERNATIONAL, companie condusă de omul de afaceri Mihai Craiu, pe 23 martie 2016. În documentaţia depusă la Dosarul nr.2053/118/2016, debitoarea a precizat că “înregistrează datorii certe, lichide şi exigibile către furnizori şi bugete de 5.997.371,58 lei şi litigii pe rolul instanţelor în sumă de 9.590.616,70 lei, precum şi salarii şi drepturi de autor asimilate salariilor restante pentru luna februarie 2016 în cuantum de 276.300 lei“.

Din informațiile noastre, pe 27 ianuarie a avut loc un termen în procedura de insolvență, în care judecătorul sindic a decis începerea procedurii de intrare în faliment.

Surse media spun că acționarul principal al Neptun TV, Sorin Strutinsky, împreună cu cel puțin un asociat, lucrează pentru a pune pe picioare o nouă televiziune, Marea Neagră TV, care ar trebui să înceapă să emită într-un timp relativ scurt, până înaintea alegerilor locale din acest an.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

  • tv neptun sa anchis? florine dar ce are petrica service cu george ilicea si de ce la reclamat impreuna cu alti doi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.