Nereguli grave la CELCO. Firma, amendată de Garda de Mediu

Firma CELCO, deținută de verii Dușu, a fost amendată de Garda de Mediu pentru poluarea produsă în urma exploziilor urmate de un incendiul masiv din 3 iulie.

„Urmare a incediului/exploziilor produse in data de 03.07.2021, incepand cu orele 16: 00 la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanta de pe strada Industriala, s-a constatat ca operatorul economic nu a identificat si prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos – pasta de aluminiu. Pentru fapta savarsita, Garda Națională de Mediu CJ Constanta a aplicat sanctiune contraventionala in valoare 50.000 lei, conform prevederilor OUG 195/2005 art.96 alin1, pct 3, fiind impuse si masuri referitoare la identificarea si prevenirea riscurilor generate de depozitarea si utilizarea substantelor chimice si a preparatelor periculoase depozitate, gestionate, precum si pentru gestionarea corespunzatoare a tuturor deseurilor rezultate din incendiu.”, au transmis reprezentanții instituției.

Bani să se ocupe de aceste riscuri ar fi avut. CELCO SA a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 168.228.127 lei și un profit net de 48.435.106 lei, potrivit Confidas.ro.

Acționarii companiei sunt Dușu Ion și Dușu Niculae, cu 41,74% din acțiuni fiecare, precum și Complex Condor SA – 13,44% și alți acționari persoane fizice – 3,07%. Administratori sunt Dușu Ion, Dușu Niculae și Carapiti Dumitru.

Vă recomandăm și:

Cum și-a făcut CELCO reclamă, pe tema campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, cu 5010 de lei

Stelian Ion: „Chițăim după 200.000 de lei, ne milogim de unii și alții să obținem suma asta”. Este fix suma donată de Celco partidului

Cuscru la cuscru nu-și scoate ochii, dimpotrivă. Cazul blocurilor de 9 și 6 etaje trântite de CELCO între case

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Accident grav pe A2. Un copil a fost proiectat prin parbriz pe autostradă

Wed Jul 14 , 2021
Accident grav pe A2 București – Constanța, sensul către capitală, km 72(Dor Mărunt, jud. Călărași). Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în glisiera mediană. În urma accidentului un copil(1-1,6 ani) a fost proiectat prin parbriz pe suprafața de rulare. Un elicopter SMURD a […]