Nereguli grave la CELCO. Firma, amendată de Garda de Mediu

Firma CELCO, deținută de verii Dușu, a fost amendată de Garda de Mediu pentru poluarea produsă în urma exploziilor urmate de un incendiul masiv din 3 iulie.

„Urmare a incediului/exploziilor produse in data de 03.07.2021, incepand cu orele 16: 00 la depozitele din cadrul fabricii de BCA din municipiul Constanta de pe strada Industriala, s-a constatat ca operatorul economic nu a identificat si prevenit riscurile asupra mediului pentru depozitarea preparatului periculos – pasta de aluminiu. Pentru fapta savarsita, Garda Națională de Mediu CJ Constanta a aplicat sanctiune contraventionala in valoare 50.000 lei, conform prevederilor OUG 195/2005 art.96 alin1, pct 3, fiind impuse si masuri referitoare la identificarea si prevenirea riscurilor generate de depozitarea si utilizarea substantelor chimice si a preparatelor periculoase depozitate, gestionate, precum si pentru gestionarea corespunzatoare a tuturor deseurilor rezultate din incendiu.”, au transmis reprezentanții instituției.

Bani să se ocupe de aceste riscuri ar fi avut. CELCO SA a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 168.228.127 lei și un profit net de 48.435.106 lei, potrivit Confidas.ro.

Acționarii companiei sunt Dușu Ion și Dușu Niculae, cu 41,74% din acțiuni fiecare, precum și Complex Condor SA – 13,44% și alți acționari persoane fizice – 3,07%. Administratori sunt Dușu Ion, Dușu Niculae și Carapiti Dumitru.

Vă recomandăm și:

Cum și-a făcut CELCO reclamă, pe tema campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, cu 5010 de lei

Stelian Ion: „Chițăim după 200.000 de lei, ne milogim de unii și alții să obținem suma asta”. Este fix suma donată de Celco partidului

Cuscru la cuscru nu-și scoate ochii, dimpotrivă. Cazul blocurilor de 9 și 6 etaje trântite de CELCO între case


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident grav pe A2. Un copil a fost proiectat prin parbriz pe autostradă

mie iul. 14 , 2021
Accident grav pe A2 București – Constanța, sensul către capitală, km 72(Dor Mărunt, jud. Călărași). Șoferul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în glisiera mediană. În urma accidentului un copil(1-1,6 ani) a fost proiectat prin parbriz pe suprafața de rulare. Un elicopter SMURD a […]

V-ar putea interesa și: