Nereguli incredibile la Primăria Năvodari, descoperite de Curtea de Conturi

matei chelaru, primaria navodari
Florin Chelaru și Nicolae Matei (de la stânga la dreapta), cei doi edili PSD în perioada cărora s-au petrecut neregulile grave descoperite de Curtea de Conturi

Curtea de Conturi a descoperit nereguli incredibile la Primăria Năvodari, în perioada 2012 – 2016.

Raportul este gata din luna septembrie, iar de atunci consilierii din opoziție îl cer insistent, dar le-a fost pus la dispoziție recent.

După ce am citit cele 118 pagini ale sale, am înțeles și de ce: concluziile Curții de Conturi sunt devastatoare pentru primăria condusă de penalul Nicolae Matei și de urmașul său, Florin Chelaru, fost viceprimar în era Matei.

Inspectorii Curții de Conturi au constatat 11 abateri grave.

De exemplu, Primăria Năvodari pur și simplu nu a impozitat mai multe societăți comerciale, dacă vă puteți închipui așa ceva. Este vorba despre SC Matfish SRL, care explotează amenajarea piscicolă Taşaul,adică peste 1.900 hectare, dar și despre SC Cherhanaua Taşaul SRL și SC Delta Rompes SRL, care au restaurante pe malul lacului Tașaul. De asemenea, primăria a „uitat” să impoziteze șase operatori portuari din Portul Midia. Numai pentru aceste cazuri prezentate, primăria ar fi trebuit să încaseze peste 300.000 de lei.

O altă abatere este că majoritatea hotelurilor, restaurantelor și barurilor nu aveau avize de funcționare, dar primăria a ignorat acest lucru. Astfel, dintr-un număr de 51 de societăți comerciale cu aceste obiecte de activitate, în perioada 2016 – 2017, numai 15 aveau autorizații și avize de funcționare, deși 22 au desfășurat activitate, lucru confirmat chiar de personalul Poliției Locale Năvodari, în urma unei inspecții pe teren la solicitarea echipei de audit. Oare de ce nu au avut aviz aceste firme, ne întrebăm retoric, evident. Primăria nu a încasat impozite nici de la mai mulți locuitorii care aveau câte cinci bărci, de exemplu.

În plus, s-a constatat că Primăria Năvodari a fost incapabilă să recupereze banii pe care îi are de recuperat. În total este vorba despre peste 26 milioane lei, din care figurează în contabilitatea, însă, numai 11,3 milioane, deci mai puțin de jumătate.

O foarte mare a raportului este dedicat măsurii abuzive a Primăriei Năvodari de instituire a unei taxe fiscale de peste 8 milioane de lei societății comerciale Somaco Construct SRL, care a consolidat o parte din malul lacului Siutghiol. Curtea de Conturi a descoperit abateri grave de la lege din partea Primăriei Năvodari și chiar i-a întrebat pe toți cei care au avut legătură cu această taxă aberantă ce părere au. Răspunsurile lor sunt hilare și revoltătoare.

Despre acest caz, însă, vom vorbi pe larg într-un alt articol.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

FOTO/VIDEO. Un imobil a ars ca o torță

Tue Dec 5 , 2017
Pompierii de la Detașamentul Medgidia au intervenit, marți, pentru stingerea incendiului la o casă din comuna Poarta Albă, Constanța. Două locuințe au fost afectate de foc și a existat pericolul unei deflagrații puternice, întrucât în apropiere se afla o butelie de 1200 de litri de gaz metan. Incendiul a izbucnit […]
incendiu poarta alba