Neversea și buletinul de Cluj

Primul lucru care-mi vine în minte când mă gândesc la Neversea este că a fost organizat foarte bine.

Mult, mult mai bine decât era de așteptat într-o Constanță obișnuită cu promisiuni încălcate, cu lucruri pe jumătate făcute, cu kitch-uri publice puse în scenă de foști primari, o Constanță gri, bolnavă.

Am fost realmente uimit de grija pentru cele mai mici detalii. În zona Nostalgia, de exemplu, am văzut zeci de obiecte care recreau comunismul, inclusiv nelipsitele rufe atârnate la uscat pe sârmă. Mai departe, fetele care dansau sau se plimbau prin mulțime erau machiate și coafate deși aceste amănunte nu puteau fi observate decât într-un prim-plan foto. N-am văzut cabluri electrice, deși energia necesară putea alimenta o mică localitate. Nu mai pun la socoteală logistica necesară pentru a pune pe picioare acest mic oraș. Să duci toate lucrurile acolo, să chemi zeci de artiști din întreaga lumea, să faci ca totul să arate perfect nu este deloc, dar deloc ușor. Și probabil că nu mulți pot face asta.

Sunt zeci de amănunte. Dacă ați fost acolo, știți ce spun. Dacă nu, merită să mergeți anul viitor.

Voiam să spun altceva. În Constanța, politicienii și nu numai caută înfrigurați un candidat pentru primărie, mai ales că șansele actualului primar sunt infime (sau poate tocmai de aceea). Cu siguranță trebuie căutați oameni care au demonstrat că au realizat ceva.

Din păcate, cei care au organizat Neversea au buletin de Cluj. Altfel, mai în glumă, mai în serios, vă spun că ar fi trebuit să fi fost luați în considerare.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.