NIAGA – proiectul Pro România pentru zona gării din Constanța

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Echipa Pro România Constanța vine cu un proiect integrat, un proiect de nod intermodal în zona din fața actualei gări. Proiectul se numește NIAGA (nod-intermodal autogară – gară – aeroport).

„În afară de Gară, care aparține Ministerului Transporturilor, avem o zonă privată de unde pleacă autobuzele, microbuzele în interiorul județului; avem o zonă privată de unde pleacă autobuzele și microbuzele în afara județului Constanța și avem o zonă publică pe unde circulă autobuzele în interiorul municipiului. Noi venim cu următoarea propunere: pe o suprafață de 24.450 mp ducem infrastructura de transport în subsol, cu 4 intrări – 2 intrări și 2 ieșiri pe strada Theodor Burada, o intrare și ieșire pe șoseaua Mangaliei și o intrare și ieșire în bd. Ferdinand. La subsol se păstrează suprafața, respectivelor entități private li se ridică autorizația de funcționare și acolo nu va mai fi transport public. O să avem patru chestiuni importante în acest subsol: stație de taxi, CT BUS, transport în afara județului și transport în interiorul județului. Deasupra, la etaj, avem peste 7.400 mp, cu zonă comercială, săli de așteptare, totul digitalizat.”, a declarat Mircea Dobre, într-o conferință de presă.

Nodul intermodal este constituit și va face legătura din/între:
1. Autogară călători CT BUS
2. Autogară călători în interiorul județului Constanța
3. Autogară călători în exteriorul județului Constanța
4. Gara de Călători Constanța.

Suprafața construita la Subsol cu circulații auto = 24 450 mp
Suprafața construita la Parter = 7 351 mp
Suprafața construită la Etaj 1= 1 720 mp

În cadrul proiectului se vor regăsi – autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare cu panouri informative smart, servicii publice de tip comercial, restaurant/terasă/bistro/florărie, parcare publică, spații pentru taxi-uri, locuri de parcare publice subterane, spații verzi amenajate.

Comandat de Partidul Pro România Filiala Constanța
Executat de Constanta 100% – portal: www.ct100.ro
CMF: 21200010

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.