NIAGA – proiectul Pro România pentru zona gării din Constanța

Echipa Pro România Constanța vine cu un proiect integrat, un proiect de nod intermodal în zona din fața actualei gări. Proiectul se numește NIAGA (nod-intermodal autogară – gară – aeroport).

„În afară de Gară, care aparține Ministerului Transporturilor, avem o zonă privată de unde pleacă autobuzele, microbuzele în interiorul județului; avem o zonă privată de unde pleacă autobuzele și microbuzele în afara județului Constanța și avem o zonă publică pe unde circulă autobuzele în interiorul municipiului. Noi venim cu următoarea propunere: pe o suprafață de 24.450 mp ducem infrastructura de transport în subsol, cu 4 intrări – 2 intrări și 2 ieșiri pe strada Theodor Burada, o intrare și ieșire pe șoseaua Mangaliei și o intrare și ieșire în bd. Ferdinand. La subsol se păstrează suprafața, respectivelor entități private li se ridică autorizația de funcționare și acolo nu va mai fi transport public. O să avem patru chestiuni importante în acest subsol: stație de taxi, CT BUS, transport în afara județului și transport în interiorul județului. Deasupra, la etaj, avem peste 7.400 mp, cu zonă comercială, săli de așteptare, totul digitalizat.”, a declarat Mircea Dobre, într-o conferință de presă.

Nodul intermodal este constituit și va face legătura din/între:
1. Autogară călători CT BUS
2. Autogară călători în interiorul județului Constanța
3. Autogară călători în exteriorul județului Constanța
4. Gara de Călători Constanța.

Suprafața construita la Subsol cu circulații auto = 24 450 mp
Suprafața construita la Parter = 7 351 mp
Suprafața construită la Etaj 1= 1 720 mp

În cadrul proiectului se vor regăsi – autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare cu panouri informative smart, servicii publice de tip comercial, restaurant/terasă/bistro/florărie, parcare publică, spații pentru taxi-uri, locuri de parcare publice subterane, spații verzi amenajate.

Comandat de Partidul Pro România Filiala Constanța
Executat de Constanta 100% – portal: www.ct100.ro
CMF: 21200010

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Fermierii sunt ignorați. Răzvan Filipescu, Pro România: „Este un moment de cumpănă!”

Fri Sep 11 , 2020
Fermierii din Dobrogea trec prin momente grele, iar autoritățile îi ignoră.  Candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, Răzvan Filipescu, a oferit detalii în cadrul unei conferințe de presă. „Toate demersurile pe care fermierii constănțeni le-au făcut pe lângă Ministerul Agriculturii, pe lângă Ministerul Finanțelor, pe […]
Razvan-Filipescu