Nici jumătate din angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență nu s-au vaccinat împotriva Covid-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că rata de vaccinare a personalului IGSU este una destul de mică, ajunge la 38 – 39 la sută, potrivit celei mai recente evaluări.

Raed Arafat a fost întrebat, vineri seară, la Digi 24, despre rata de vaccinare în rândul angajaţilor din sistem şi a explicat:

„Depăşeşte 80% la DSU, dar numărul de personal nu e aşa de mare. Suntem 100 şi ceva de oameni. (…)  Pompierii (…) ultima evaluare era în jur de 38 – 39% cel puţin. E puţin. Şi nu numai la ei, în general avem acest lucru, nu e nimic de ascuns. Discutăm, explicăm”. 

Arafat a explicat şi care este motivul pentru care cei de la IGSU nu s-au vaccinat, decât în număr mic. Potrivit acestuia, sunt idei preluate din social-media. 

„Sunt nişte idei care sunt răspândite printre ei, pe care le-au preluat poate de la social media. (…) Nu am cifră separată (pentru SMURD – n.r.). Pe partea medicală, la UPU, la medici procentul de vaccinare este mult mai mare. La asistenţi, din păcate, şi la personalul auxiliar este mai scăzută rata de vaccinare”, a declarat Arafat.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este o structură subordonată Ministerului Afacerilor Interne, înființată la 15 decembrie 2004 prin Hotărârea Guvernului României nr. 1490, fiind creată prin fuzionarea Comandamentului Protecției Civile cu Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un șofer a intrat într-un autotren și a fugit, lăsând o femeie grav rănită în mașină

Sat Sep 11 , 2021
La data de 10 septembrie, în jurul orei 23.55, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 3, în localitatea Valu lui Traian. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism și un autotren, care se afla […]