Niciun caz confirmat de coronavirus în România. 69 de persoane în carantină

Până în prezent, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică, înființat de Guvernul României, a anunțat că 69 de persoane sunt în carantină. De asemenea, alte 4.818 de oameni sunt monitorizați la domiciliu.

Statistica este valabilă pentru 26 februarie, ora 16.00.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile.

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Ministerul Sănătății a emis un ordin pentru instituirea măsurii de carantină a suspecților de infectarea cu coronavirus

Wed Feb 26 , 2020
Ministerul Sănătății a emis astăzi, 26 februarie, Ordinul ministrului Sănătății pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei. Conform documentului, se instituie măsura de carantină pentru toate […]
carantina