Niciun constănțean nu a mai murit de covid în ultimele 24 de ore. Situația la zi a pandemiei

coronavirus (3)

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.378 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.193 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În ultimele 24 de ore nu a fost raportat niciun deces la DSP Constanța.

În acest moment, sunt 169 de persoane internate, dintre care 162 din județul Constanța și 7 din alte județe. În total sunt 622 de paturi.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.113 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 475 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 518 cadre didactice, 1.275 de elevi, 268 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.807 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (404), asistenți medicali (824) și personal auxiliar (579).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 47 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 18 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 33 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 52 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 9 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 10 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 125 de teste antigen rapide și 840 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 95 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 20.000 de lei. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 85 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 05 mai a.c., 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.611 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Vă recomandăm și:

VIDEO Florin Cîțu, la Constanța: relaxare în două etape. Masca nu va fi obligatorie pe plajă. Ce spune despre Neversea

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.