Nicolae Cușa, lansare de carte: „Carte di-anvitsare /nvitsare sh-di adutseare aminte a cuvendzâlor dit limba macedo-armână”

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează joi, 4 noiembrie 2021, ora 17.30, lansarea cărții domnului Nicolae Cușa, „Carte di-anvitsare /nvitsare sh-di adutseare aminte a cuvendzâlor dit limba macedo-armână/Cartea de învățare și de aducere aminte a cuvintelor din limba macedo-armînă” (Editura Ex Ponto, 2021).

Având în vedere recentele reglementări privitoare la desfășurarea evenimentelor culturale în contextul pandemic actual, lansarea se va desfășura fără public în sală, dar va fi transmisă live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța.

Cartea va fi pusă în discuție prin intermediul unei mese rotunde. În cadrul acesteia prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici se va afla în dialog cu dl. Nicolae Cușa, membru al Filialei Dobrogea al Uniunii Scriitorilor din România. Acesta este atât un prozator talentat, cât și un membru al comunității aromâne, autor al unei cărți captivante, „Istoria zbuciumată a macedonenilor aromâni din România, interesat de acele elemente care-i edifică o identitate proprie, o sensibilitate particulară, la care se adaugă o istorie tumultoasă. Elementele de limbă stau în centrul preocupărilor sale în această carte care oferă nu perspectiva unui lingvist, ci a unui vorbitor atent și educat, interesat în cel mai înalt grad de puterea cuvintelor, de a  comunica o tradiție în continuitate.

Lansarea cărții face parte din seria de evenimente dedicate culturii dobrogene și subliniază profilul identitar multicultural al acestei regiuni, precum și valorile care o edifică.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.